2 reacties

Zeeuwse mosselen met Rochefort 8

Ingrediënten voor 4 personen :

4-5 kilo mosselen
4 grote uien
1 selder
grote bussel peterselie
takjes tijm
peper en zout
bakboter
2 flesjes Rochefort 8

Bereiding :

We kopen de mosselen als het kan op de dag van de bereiding zelf. Een uurtje voor de bereiding zetten we de mosselen in koud water met een flinke schep zout erbij. Op die manier kunnen ze hun zand en vuil uitspuwen. Na een uurtje kunnen we de mosselen kuisen en ontdoen van aangehechte schelpen, baarden en vuil. We wassen ze nog een enkele malen in koud water en halen de slechte eruit. (Slechte mosselen : mosselen die verder dan 3 millimeter openstaan en die na een stevige tik niet toegaan, mosselen met een gebarsten of gebroken schelp.)
We snijden ondertussen de uien in ringen, de selder in schijfjes en verdelen alles over vier mosselkommen. We voegen wat water toe zodat de groenten half onder komen te staan. We kruiden met peper, fijngehakte peterselie en enkele takjes tijm. Tot slot voegen we aan elke kookpot mosselen, een klontje bakboter en een half flesje Rochefort 8 toe en brengen aan de kook. De mosselen zijn gaar wanneer ze openstaan, ongeveer na een 7 tot 10 minuutjes koken.
We dienen op met handgesneden frietjes en een schuimende Rochefort 8 !

©2010 TrappistBier Beleven

About these ads

2 reacties op “Zeeuwse mosselen met Rochefort 8

  1. Ga ik zeker uitproberen, Eerwaarde Vader.

  2. Waanzinnig lekker, sublieme smaken! Dank voor dit recept!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 167 andere volgers

%d bloggers like this: