Een reactie plaatsen

Geen productieverhoging in de brouwerij van Westmalle

Hierbij de integrale tekst van het onlangs verspreidde persbericht ivm eventuele productieverhoging in de brouwerij van Westmalle.

 

Brouwerij der Trappisten Westmalle

Brouwerij der Trappisten Westmalle

De abdijgemeenschap van Westmalle heeft beslist ook de komende jaren de productie van haar trappistenbieren niet te verhogen.

 

De druk van de markt om meer te produceren neemt nochtans jaar na jaar toe. Want de vraag naar trappistenbieren stijgt nog steeds, zowel in het binnen- als buitenland. Daarom stelde de monnikengemeenschap van de Trappistenabdij van Westmalle de productiebeperking die al jaren geldt, opnieuw in vraag. Er werd beslist deze beperking te handhaven.

 

Er zijn twee redenen voor deze beslissing. Ten eerste: wil men meer brouwen, dan zou de brouwinstallatie grondig aangepast en uitgebreid moeten worden. Maar de belangrijkste reden: de monniken hechten heel veel belang aan een beperkte productie op mensenmaat. Broeder Benedikt: “We zouden ook een extra ploeg kunnen inzetten of overwerk toestaan. Maar daar zijn we niet voor. We vinden het belangrijk dat onze lekenmedewerkers op een redelijk uur naar huis kunnen gaan, zodat er tijd rest voor hun familiale en sociale leven. We willen ook het persoonlijke contact behouden met deze mensen en dat is bij een schaalvergroting misschien niet meer mogelijk.”

De monnikengemeenschap van Westmalle is er zich van bewust dat de productiebeperking gevolgen heeft voor de distributie en de beschikbaarheid van het bier. Af en toe komt een verdeelpunt tijdelijk zonder stock te zitten, volledig buiten de wil om van de handelaar of de winkelketen. Om dit zoveel mogelijk te vermijden verdeelt de trappistenbrouwerij het beschikbare bier op een eerlijke en billijke manier, zowel over grote als kleinere distributiepunten.

Met dank aan de brouwerij Westmalle voor het ter beschikking stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: