Een reactie plaatsen

Café Trappisten veilt inboedel …

Persbericht 28/09/2008 (met dank aan de Brouwerij Westmalle)

Café Trappisten veilt inboedel

Het bekende Café Trappisten aan de Antwerpsesteenweg in Westmalle wordt binnenkort gesloopt en houdt op dinsdag 7 oktober een openbare verkoop voor het goede doel.

In de loop van de maand oktober gaat het huidige Café Trappisten tegen de vlakte. Net achter dat gebouw werd immers een splinternieuwe horecazaak opgetrokken, die op 25 oktober haar deuren opent.

De inboedel van het ‘oude’ Café Trappisten is voor velen een bron van warme herinneringen. Daarom wordt hij op dinsdag 7 oktober geveild. Zo krijgen klanten en andere geïnteresseerden de kans een stukje van het interieur aan te schaffen als aandenken. Met hun aankoop steunen ze meteen een caritatief doel. De opbrengst van de koopdag gaat immers integraal naar de bouw van een gezondheidscentrum in Kasanza, Congo.

Om de veiling correct te laten verlopen, doen de uitbaters een beroep op veilinghuis Alpha uit Malle en gerechtsdeurwaarder Nico Bourdeaud’hui uit Antwerpen. Zowel de veilingmeester als de deurwaarder werken gratis omwille van het goede doel; alleen hun medewerkers worden vergoed.

Mede-uitbater Charles Van Riel: “Sinds onze klanten wisten dat het interieur van de huidige zaak zou verdwijnen, kregen we regelmatig de vraag of ze iets mochten kopen, als herinnering. Dat zette ons aan het denken. Daarom organiseren we nu een veiling. Alles wat niet al te vast zit aan het gebouw gaat onder de hamer: tafels en stoelen, luchters, kapstokken, glasramen, tuinmeubilair,.. En het beste van al: de kopers steunen ineens een goed doel.”

Paula Veestraeten en Guido Caerts over dat caritatieve project: “We zijn een gezondheidscentrum aan het bouwen in Kasanza, waar men economisch aan de grond zit en waar elke infrastructuur ontbreekt. We zorgen voor elektriciteit en stromend water, een ongekende luxe in het Congolese binnenland. Daardoor kan het uitgroeien tot een belangrijk medisch centrum voor de wijde omgeving. Maar bouwen kost geld en de middelen zijn beperkt. Voorlopig zit het project in de ruwbouwfase. Er zijn nog enkele tienduizenden euro’s nodig om er een echt gezondheidscentrum van te maken. De opbrengst van de veiling in Café Trappisten is dan ook heel welkom. Ze helpt de Congolezen in Kasanza en de omliggende dorpen een hele stap vooruit op weg naar een gezonder, menswaardiger bestaan.”

De veiling start op dinsdag 7 oktober om 11 uur ’s ochtends. Tussen 9 en 11 uur kunnen de gegadigden de loten bekijken. Kopers kunnen de goederen meteen na het einde van de openbare verkoping meenemen of ze ten laatste daags nadien ophalen.

Locatie: Café Trappisten aan de Antwerpsesteenweg 487 in Westmalle, dat die dag voor de allerlaatste keer toegankelijk is voor het publiek.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: