Een reactie plaatsen

Logeren in Westvleteren

In de schaduw van de St. Sixtus Abdij

De Westvleteren Trappist werd een paar jaar geleden verkozen tot het beste bier ter wereld. Dit zorgde voor een nooit geziene stormloop achter bier naar de vredige Westhoek. Ondertussen is de rust er al wat teruggekeerd en leven de monnikken terug in harmonie met hun levensideaal : “werk en bid”. De stilte is er oorverdovend en net daar kan je B&B ’t Pahilleke vinden.

B&B 't Pahilleke

B&B Pahilleke

Vlotjes weggestoken tussen de maisvelden, net achter de abdij, is dit een oase van rust. Onthaasten is hier nog geen werkwoord …

Patrick en Hilde verhuren 3 comfortabele kamers met douche. De sfeervolle ontbijtruimte straalt de eenvoud van een snoepwinkeltje uit. Hilde bereidt zelf op ambachtelijke wijze allerlei confituren met fruit uit eigen tuin. De confituur met Westvleteren is om duimen en vingers van af te likken ! Al deze heerlijke streekprodukten zijn te koop in haar stemmige winkeltje maar ook in de shop van het Trappistencafé “In de Vrede” net om de hoek.

B&B 't Pahilleke

B&B Pahilleke

Bij mooi weer krijg je het ontbijt op het terras geserveerd terwijl je het klokje van de abdijkerk hoort klingelen om de broeders naar de misviering te begeleiden. Hier blijf je zonder het te weten plakken tot halweg de voormiddag …

B&B 't Pahilleke

B&B Pahilleke

De Westhoek is een prachtig wandel- en fietsparadijs. Het St. Sixtus wandelpad (7km) en de Fleterna fietsroute kronkelen pal voorbij de oprijlaan van ’t Pahilleke.

St. Sixtus wandelpad

St. Sixtus wandelpad

De Hoppelandroute, de Veurne-Ambacht route en de Schreeve route (deze laatste met behoorlijk wat klimwerk op de Rode Berg, de Mont Noir en naar de Trappisten van de Mont des Cats) zijn pareltjes om te fietsen. Alle perfekt bewegwijzerd met de klassieke zeskantige bordjes.

Grenzeloos fietsplezier

Grenzeloos fietsplezier

Poperinge, Veurne, Ieper en Diksmuide liggen op fietsafstand, de IJzer baant er zich glinsterend een weg door het ongerepte polderlandschap, af en toe opgeschrikt door een mooi onderhouden oorlogskerkhof …

En van fietsen en wandelen krijg je honger … in de nabije omgeving zijn talrijke leuke restaurantjes en knusse eethuisjes die de specialiteiten van de streek op tafel toveren : probeer zeker eens potjesvlees, schelle van de zeuge met pelpetat of een “hammetje zevende hemel”. Achteraf een lekkere Westvleteren 12 op het terras van De Vrede spoelt dit alles rechtstreeks naar den hemel !

Westvleteren 12

Westvleteren 12

Danny Van Tricht

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: