1 reactie

La Trappe Bockbier

Bockbier is een vrij onbekende bierstijl in Belgie. In Nederland daarentegen is Bockbier het seizoensbier bij uitstek, getuige de jaarlijkse Beste Bockbier-verkiezing . Bockbier moet een stamwortgehalte hebben van tenminste 15,5 Plato en is meestal robijnrood met een moutige, caramelachtige smaak. Wordt enkel gebrouwen van oktober tot en met februari.

Laat het dan ook niet verbazen dat de enige Nederlandse Trappistenbrouwerij De Koningshoeven ook een eigen bockbier heeft : het La Trappe Bockbier. Met zijn 7% alcohol en een licht bittere afdronk beantwoordt dit biertje aan alle voorwaarden.

Meesterbrouwer Lodewijk Swinkels inviteerde mij om de Bock 2007 en 2008 te komen proeven in het nieuwe proeflokaal van de abdij. De 2008 was nog helemaal niet “op dronk” … een eerder flauw biertje. De 2007 was echter een openbaring, niettegenstaande met hetzelfde recept gebrouwen, heeft de tijd hier erg goed zijn werk gedaan … een mooie schuimkraag, vrij moutig en fruitig, de nodige caramel en een ietswat bittere afdronk. Lodewijk verzekerde mij dat ze alle moeite van de wereld doen om de jonge Bock zo lang mogelijk in de brouwerij te houden om hem de nodige tijd te gunnen om te kunnen rijpen.

Tekst en foto’s : Danny Van Tricht met dank aan La Trappe & Lodewijk Swinkels

Advertenties

Eén reactie op “La Trappe Bockbier

  1. […] Beleven al een leuke degustatie van dit enig Trappist bockbier ter wereld : zie artikel La Trappe Bockbier. Bockbier is een seizoensbier verkrijgbaar van oktober tot februari en erg populair in Nederland. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: