2 reacties

Varkensvlees met pruimen en Westmalle Dubbel

Voor het tweede recept in de serie Koken met Trappistenbier koos ik een Westmalle dubbel. Een mooie trappist met, een lichtzoete toets en een klein bittertje.

Dat leek me ideaal om te gebruiken bij een herfstig stoofpotje met gedroogde pruimen en varkensvlees.

Westmalle Dubbel (foto abdij Westmalle)

Westmalle Dubbel (foto abdij Westmalle)

Varkensvlees met pruimen en Westmalle Dubbel.

750 gram, liefst wat doorregen biologisch varkensvlees, in blokken gesneden

1 ui en twee teentjes knoflook, fijngehakt

ongeveer 15 gedroogde pruimen zonder pit

wat boter

1 flesje Westmalle dubbel

1 kop bouillon

peper, zout en een paar takjes rozemarijn

beetje bloem

wat versgehakte peterselie.

Laat de pruimen 3 uur wellen in een beetje Westmalle bier.

Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

Bak het vlees aan alle kanten lichtbruin. Voeg ui en knoflook toe en bak ze even mee. Doe er dan een half flesje Westmalle bij, wat bouillon en de rozemarijn. Laat de pruimen even uitlekken en doe ze bij het vlees. Laat het geheel zo ongeveer een uurtje stoven.

Als de saus te dik wordt kun je eventueel wat bouillon toevoegen.

Strooi er vlak voor het opdienen wat versgehakte peterselie over.

Wij aten er broccoli bij en een paar gekookte aardappeltjes. En natuurlijk een glas Westmalle dubbel.

Varkensvlees met pruimen en Westmalle dubbel

Varkensvlees met pruimen en Westmalle dubbel

© ellen bouckaert. Blog : Ministerie van eten en drinken

Advertisements

2 reacties op “Varkensvlees met pruimen en Westmalle Dubbel

  1. Zie er er lekker uit, zal het allezins eens probreren maar dan neem ik wel een DRIEPEKKEL!!!!

  2. […] tweede aflevering maakte ik een stoofpotje van varkensvlees, gewelde pruimen en Westmalle dubbel. Het hele recept, en nog veel meer over Trappistenbier én koken met Trappistenbier kun je lezen op Trappistenbier […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: