Een reactie plaatsen

La Gourmandise Rochefort

De abdij van St. Rémy Rochefort is een eindje buiten het stadscentrum gelegen, in het midden van de Ardeense bossen. Rust en stilte staan hoog aangeschreven bij de broeders Trappisten. Vandaar ook dat de abdij en brouwerij afgesloten zijn voor toeristische blikken. Een bezoek beperkt zich tot een fikse wandeling rond de abdij en een bezoek aan de sobere abdijkerk.

Abdijkerk Rochefort

Een paar jaar geleden was er een abdijwinkeltje in het klooster maar de al te luidruchtige bezoekers verstoorden de gebruikelijke stilte en er werd besloten om ook dit winkeltje te sluiten.

De meeste bezoekers annex Trappistliefhebbers kwamen dus van een kale reis thuis. Sinds kort is er echter in het stadje Rochefort zelf een zaak die nauw samenwerkt met de abdij, en alwaar je de Trappistbieren kan gaan degusteren : La Gourmandise, schuin over de hoofdkerk van dit pittoreske stadje.
La Gourmandise

Wanneer je La Gourmandise binnentreedt vallen direct de vele verzamelobjecten van de abdij op : oude houten kratten, oude foto’s, glazen, etc. Hier worden de 3 Trappisten van Rochefort (de “zes”, de “acht” en de “tien”) op voortreffelijke wijze geschonken. Ik koos als aperitief voor een “dix temperé” … eentje van’t schap dus.

de "6", "8" en "10" !!!

Wanneer je de uitgebreide menukaart openslaat wordt het moeilijk kiezen : “Eendebout met Trappistbiersaus”, “Forel met Trappistbier”, “Rundsmedaillon met Trappistbier en Rochefort kaas” … ik kies de “Rognons à la Trappiste de Rochefort”, niertjes in Trappistbiersaus … heerlijk krokant gebakken frietjes hierbij en een “six temperé” laten mij even wegdromen van deze wereld : feestelijk ! Als dessertje koos ik voor “La Trappistine”, 2 bollen speculaasijs met Trappistbier en slagroom.  Wanneer ik de rekening krijg moet ik aan het levensmotto van de broeders Trappisten denken “Ora et labora”, bid en werk, overdadige winst maken hoeft niet … we werken om te leven !

La Gourmandise

La Gourmandise

Rue de Behogne 24

5580 Rochefort

084 22 21 81

Tekst en foto’s : Danny Van Tricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: