De tijd vliegt … december 1997 : Abt Marc Gallant oppert het idee om terug te gaan brouwen in Achel en legt zijn revolutionaire idee voor aan de rest van de kloostergemeenschap in de Achelse kluis. En alle broeders zijn het unaniem eens: “We gaan terug brouwen!” De voormalige koestallen worden in een ijltempo omgevormd tot een moderne microbrouwerij én cafetaria.

Etiket 75ste verjaardag Abt Gallant (kollektie DVT)
In december 1998 brouwt broeder Thomas voor de eerste maal bier in de nieuwe installatie. De verschillende Achel bieren zien één voor één het daglicht … en mét succes ! In december 1999 wordt het label “Authentic Trappist Product” aan het bier toegekend en sindsdien is de opgang niet meer te stoppen. Duizenden dagjesmensen passeren jaarlijks in de Achelse Kluis voor een lekkere Trappist.
Ter gelegendheid van het 10 jarig bestaan is er een speciaal Achel Trappist glas met gouden opdruk. Trappistbier Beleven wenst nog veel succes aan de jonge jubilaris !

Achel glas 10 jaar brouwerij
Tekst en foto’s : Danny van Tricht
[…] Lees ook: 10 jaar Achelse Trappist […]