Een reactie plaatsen

Logeren in de Gaume

Chassepierre, ik denk niet dat er één gemeente of stad is die per vierkante meter een even grote concentratie Orval Ambassadeurs heeft : op amper 50 meter van elkaar zijn er drie ! De 400 inwoners van dit Gaumese kunstenaarsdorpje hebben dan ook geen reden tot klagen !  Chassepierre, gedropt aan de Semois,  wordt op de kaart gezet door het jaarlijkse “Fete des Artistes” in de maand augustus.

Les Cabrettes Chassepierre

Le Relais Chassepierre

Cercle St. Martin Chassepierre

Cercle St. Martin Chassepierre

Voor ons is dit al jaren de uitvalsbasis als we de Gaume en Orval bezoeken. Florenville is binnen wandelafstand en de gouden vallei van Orval is amper een paar stappen verder. Logeren doen we dan bij Eliane & Luc die het stemmige restaurant en hotelletje “La Vieille Ferme” runnen. Eenvoudige maar op alle elementaire behoefte voorziene kamers met ontbijt voor 30 euro per persoon, daar moet je het dus niet voor laten. Elke kamer heeft een eigen douche en WC aan boord.

La Vieille Ferme

La Vieille Ferme

La Vieille Ferme is al Orval Ambassadeur sinds 2002, de gerechten in het restaurant zijn dan ook dikwijls bereid met Orval Trappist of kaas. Vergezeld van een Orval “temperé” of “frais” worden hier de meest lekkere culinaire creaties op het bord getoverd.

 

Culinaire lekkernijen

La Vieille Ferme

Rue de Warlomont 12

6824 Chassepierre

Tekst en fotos : Danny Van Tricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: