1 reactie

Westvleteren in rouw

Voormalige abt Sint-Sixtusabdij overleden

WESTVLETEREN – Maandag is Dom Herman Jozef Seynaeve in Zelzate overleden. Hij was van 1968 tot 1978 abt in de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren. Hij werd geboren in Izegem op 4 april 1921 en deed zijn intrede in de abdij op 21 november 1940. Hij werd tot priester gewijd in 1948.

Dom Seynave

Dom Seynaeve

In de abdij had hij allerlei functies: kaasmaker, bakker, ondernovicenmeester van de lekebroeders, verantwoordelijke voor de brouwerij, gastenpater, subprior en prior in 1954. In 1968 werd hij tot vijfde abt verkozen. Op 3 april 1978 vroeg hij ontslag om gezondheidsredenen.
Daarna verbleef hij op verschillende plaatsen. De uitvaartdienst heeft plaats op vrijdag 30januari om 10uur in de abdijkerk van Westvleteren. Daarna wordt hij begraven op het kloosterkerkhof van Westvleteren.

Info : William Roelens

Eén reactie op “Westvleteren in rouw

  1. […] Voormalig abt van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren (1968 tot 1978) Dom Herman Jozef Seynaeve (87) overlijdt op 26 januari in Zelzate.  In de abdij had hij allerlei functies gehad; zoals verantwoordelijke voor de brouwerij.  Lees meer … […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: