2 reacties

Uitgelezen wandelingen rond Orval

Wandelen rond Orval

Wandelen rond Orval

De gouden vallei, zo wordt het dal genoemd waarin de abdij van Orval zich eeuwen geleden heeft genesteld. Niks overdreven … en dat vond ook Julien van Remoortere toen hij een paar jaar geleden een handig gidsje in pocket formaat samenstelde met daarin een 4 tal wandelingen rond de abdij van Orval. Laat het ons erover eens zijn : de wouden rond de gouden vallei zijn een paradijs voor wandelaars !

De magistrale wegwijzer naar ... Orval

De magistrale wegwijzer naar ... Orval

Wij kiezen voor de wandeling naar Margny (7,5km), net over de grens in la douce France. Vertrekkend aan de ingang van de abdij passeren we eerst L’Ange Gardien, de abdijherberg van Orval. Bewust laten we deze nog even links liggen en na een paar minuten klimmen we al het Foret d’Orval in. Eens boven komen we in een hoogvlakte vanwaar we een prachtig zicht hebben op het dorpje Villers-devant-Orval. We missen op een haar het centrum van dit Gaumedorpje om via Café de la Frontière Frankrijk binnen te stappen. Nu wordt het klimmen geblazen naar Margny, 170 inwoners rijk en zo uit Bokrijk weggelopen.

Kerk en centrum van Margny

Kerk en centrum van Margny

Een verplicht bezoekje aan de kerk met authentieke houtstoof verlicht onze geesten om af te dalen in de bossen van de Gaume … een kabbelend beekje maakt het onthaasten compleet.

La Marche kabbelt ongestoord door de gouden vallei

La Marche kabbelt ongestoord door de gouden vallei

Floriflette met Orval kaas

Floriflette met Orval kaas

Plots staan we voor de boerderij van de abdij en even later duikt ook ons vertrekpunt op. De herberg l’Ange Gardien kunnen we nu niet meer negeren, een Orval temperé en een Floriflette (tartiflette  variante met Orval kaas) zijn de beloning voor onze pelgrimstocht.

De wandelingen in dit handige boekje zijn perfect beschreven, verloren lopen is bijna onmogelijk. Het gidsje is voor 5 euro te koop in l’Ange Gardien en in het kloosterwinkeltje.

Tekst en fotos : Danny Van Tricht

2 reacties op “Uitgelezen wandelingen rond Orval

  1. […] na ongeveer 1,5km kom je aan bij Café Le Chamleux. Voor de sportievelingen, in het boekje “Uitgelezen wandelingen rond Orval” is een wandeling van ongeveer 8km beschreven vanaf de abdij tot Chameleux en terug. Trouwens […]

  2. Ik heb belangstelling voor het boekje: Uitgelezen wandelingen rond Orval.
    Waar kan ik het boekje kopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: