Kaas met Trappistbier van Achel

achelkaas2

Nee hoor, de broeders van de Achelse Kluis hebben geen kaasmakerij in de abdij geinstalleerd. Ze leveren wel bier aan Kaasmakerij Catharinadal in Achel. Deze kaasboeren kwamen nog onlangs in het nieuws door de prestigieuze prijs die ze in de wacht sleepten met hun Achelse blauwe. Maar ik ga op bezoek, op advies van broeder Jules, om de kaas met Trappistbier te proeven. Peter en Bert Boonen gaan namelijk regelmatig langs in de Achelse Kluis om een bak Trappist. Ook wel om zelf eens te degusteren maar vooral ook om kaas mee te bereiden !

achelkaas3

Er zijn twee kazen waar de Achelse Trappist in wordt gebruikt : eentje waarin de Trappist gemengd wordt en een andere die gewassen wordt in de Achelse Trappist. Beide heerlijk van smaak, de keuze is dus moeilijk. De keuze wordt nog moeilijker als je het volledige assortiment van Catharinadal in de toonbank ziet pronken … probeer zeker ook eens de 4 jaar oude brokkelkaas … natuurlijk met een Trappistje erbij !

achelkaas1

Kaasmakerij Catharinadal

Catharinadal 5 Achel

http://www.catharinadal.be/

Tekst en foto’s : Danny Van Tricht

Advertisements
%d bloggers liken dit: