Orval menu in de Pado in Tielt

levenindebrouwerij

Nadat Wallonië in 2006 het bier in de kijker plaatste is het dit jaar de beurt aan Vlaanderen om bier de nodige aandacht te geven die het verdiend. De Vlaamse actie heet zoals iedereen ondertussen wel weet “Leven in de brouwerij” Hierbij worden zowel het bier alsook menu’s met bier klaargemaakt in de kijker geplaatst. Dat er veel belangstelling is mag blijken uit het feit dat reeds 400 horecazaken hebben ingeschreven om rond bier iets te beleven.
pado018Dat tapasbar “De Pado” (de naam komt van de eerste twee letters van de voornamen van de uitbaters Patrick en Dominiek) aan deze actie deelneemt is niet zo verwonderlijk. Vijf jaar op een rij zijn ze al Orvalambassadeur en dit jaar mochten ze zelfs hun titel ‘Orval ambassadeur cum laude’ verlengen. Van de 18 uitgereikte tittels zijn ze de enige in West-Vlaanderen.
Het volgende doel voor de heren is de titel ‘Magna cum laude’ behalen. Dat zou voor het Tieltse duo een opperste bekroning zijn. Deze titel kun je maar één keer in je leven verkrijgen en je moet er minstens drie jaar Ambassadeur cum laude voor geweest zijn. Het project biedt hun de unieke kans om weer opnieuw met dit schitterende bier te experimenteren. En terug hun titel te verdedigen. Deze actie leek hun perfect om Orval nog meer naam en smaakbekendheid te geven.

De diverse bekroningen dankt het duo aan de service en etiquette waarmee ze Orval aan hun klanten presenteren en aan hun aanbod aan oude Orvalbieren.

Het Orvalmenu is in juni en november te proeven
Aperitief : Een jonge gekoelde Orval.
Voorgerecht : Lauw soepje van Orval en Parmezaanse kaas.

pado030

Hoofdgerecht : Varkenswangetjes in Orval met zijn garnituur.

pado036

Dessert : Parfait van Orval met Orvalsiroop.
De prijs per menu is 25,00 euro
Reservatie verplicht op nummer 051/407191
Voor de bierdegustatie hebben ze gekozen om hun Orvalparels uit de kelder te halen. Zij bieden een verticale proeverij aan van Orvalbieren van 1, 2, 3 en 4 jaar oud.

Tapasbar Pado
Stationstraat 68
8700 TIELT

Tekst en foto’s : William Roelens (Belgische Biercultuur)

Advertenties
%d bloggers liken dit: