2009 La Trappe Jubileumjaar (Update #2)

Officiele persmededeling zoals verspreidt door de Koningshoeven Tilburg

Dit jaar viert Bierbrouwerij de Koningshoeven haar 125-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan organiseert de brouwerij een open weekend op 4 en 5 juli 2009. De brouwerij en het Proeflokaal zijn dan twee dagen lang geopend voor publiek. Alle bezoekers krijgen bij binnenkomst een kaart uitgedeeld die garant staat voor een gratis rondleiding door de brouwerij, een historische film en een gratis jubileumglas bij aankoop van een consumptie naar keuze.

latrappe01Naast een rondleiding en de historische film zijn er verschillende dingen georganiseerd binnen de kloostermuren om het publiek uitgebreid kennis te laten maken met het kloosterleven. Zo presenteren verschillende kloosters uit de regio hun ambachtelijke producten tijdens het open weekend. Voor kinderen is er vermaak geregeld en op het terras kan iedereen van een ambachtelijke maaltijd genieten.

latrappe02Isid’or

Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum is La Trappe Isid’or ontwikkeld. Het jubileumbier is vernoemd naar broeder Isidorus , de eerste brouwer van La Trappe. Zoals altijd gaat een deel van de opbrengst van La Trappe naar de kloosters in Indonesië en Oeganda, die vanuit Koningshoeven zijn voortgekomen. De opbrengst van La Trappe Isid’or zal volledig ten goede komen aan de monniken in Oeganda. Zij moeten, nadat zij gevlucht zijn voor het geweld in Kenia gedurende 2008, een volledig nieuw bestaan opbouwen in Oeganda. Met de opbrengst van La Trappe Isid’or wordt de gemeenschap aldaar in staat gesteld om een nieuw klooster te bouwen en een nieuwe bron van inkomsten te vinden.

Op zaterdag 4 juli om 12.00 uur slaat Vader Abt, samen met de ambassadeur uit Oeganda, het eerste vat La Trappe Isid’or aan. U bent van harte uitgenodigd om hier bij te zijn.

La Trappe Isid’or is uitsluitend in het jubileumjaar verkrijgbaar. Het is een lichtzoetig amberbier met caramelnote. Zacht bitter van smaak met een fruitige afdronk. Het speciale aroma dankt La Trappe Isid’or aan de eigen gekweekte Perle hop. Het Trappistenbier heeft 7,5% alcohol.

De oude brouwzaal La Trappe

De oude brouwzaal La Trappe

Foto’s : Danny Van Tricht

Advertenties
%d bloggers liken dit: