1 reactie

Vleteren in de ban van het bier

Dat is de slogan waarmee de gemeente Vleteren (WV) de zomer 2009 tot een toeristische topper wil maken. De aktie loopt van 15 juni tot 15 september en omvat allerlei aktiviteiten rond het Vleterse bier. En dat is niet alleen de Trappist van Westvleteren, op het grondgebied van de gemeente liggen ook de (nieuwe) brouwerij van de Struise Brouwers én brouwerij Deca. Verschillende handelaars dragen hun steentje bij door culinaire specialiteiten bereid met Vleters bier aan te bieden.

pedro1Bakkerij Ameel (aan de verkeerslichten in Oostvleteren) heeft voor de gelegenheid een lekker dessertje bereid met Westvleteren 12.  Gepresenteerd in een mooi proefglaasje is dit een echte lekkernij. Pedro verklapt enkel het bier als ingrediënt, bakkersgeheim, maar dit wordt zeker een topper op een zomers Vleters terras. Het zal  op de menu staan van verschillende Vleterse horecazaken, onder andere in De Vrede vlak aan de abdij is het te degusteren. En natuurlijk te koop in de bakkerij Ameel.

pedro2

Hilde Hauspie van B&B ’t Pahilleke maakt gelei met Trappist (trouwens ook met Pannepot van de Struise Brouwers) en overheerlijke artisanale pralines met toevoeging van Westvleteren 12. “Trappistbier Beleven” mocht in primeur snoepen van al dat lekkers !  Hilde heeft een stemmig winkeltje dat ook dienst doet als ontbijtruimte voor haar slaapgasten.

hilde1

Het loont dus beslist de moeite om deze zomer eens af te zakken naar Vleteren.

Bakkerij Ameel Kortekeer 4  8640 Oostvleteren

B&B ’t Pahilleke Zwijnlandstraat 9  8640 Westvleteren  (www.pahilleke.be)

Toerisme Vleteren : www.vleteren.be

Tekst en foto’s : Danny Van Tricht

Eén reactie op “Vleteren in de ban van het bier

  1. […] Lees meer op de blog “Trappistbier Beleven” van Danny Van Tricht. […]

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: