Een reactie plaatsen

Trappistenweekend in Hulst (Nederland)

Op 26 en 27 september 2009 vindt in Hulst het eerste Hulster Trappisten weekend plaats, in de meest Vlaamse stad van Nederland, in Zeeuws Vlaanderen. Tijdens dit weekend staat alles in het teken van de welbekende Trappisten- en Abdijbieren.
Historisch record want 34 horecazaken presenteren zich dit weekend met allerlei leuke acties rondom de Trappisten en Abdijbieren. (slechts één horecazaak werkt niet mee)
In de restaurants wordt er gekookt met deze bieren en allerlei bijzondere gerechten of menu´s zijn verkrijgbaar tijdens het hele weekend. In de cafe´s worden er promoties gehouden rondom een specifiek bier. U kunt hierbij denken aan bv. Bij bestelling van een Chimay Trappist, gratis een snee boerenbrood met ardennerham, of bij bestelling van een Achelse Kluis Trappist, gratis een Trappistenborrel. Zo heeft iedere horecazaak een andere promotie tijdens dit weekend.
En met 34 deelnemende zaken, KEUZE GENOEG !

3rochefortTer ondersteuning van het evenement zullen er diverse leuke activiteiten gehouden worden.

1. Gedurende het weekend zullen er tussen 12.00 uur en 18.00 uur, een 9-tal stands opgesteld worden doorheen Hulst, waar U kunt kennis maken met diverse Trappisten- of Abdijbieren. In deze stand worden gratis proevertjes uitgedeeld van het desbetreffend bier.
Tevens zal er in de Gentsestraat ook een stand zijn met louter Trappisten- en Abdijkazen. Ook het enige Zeeuwse Abdijbier!!! is present tijdens dit weekend.
2. Het publiek heeft de mogelijkheid om een stempelkaart aan te kopen. Voor 10 Euro kan men dan 10 verschillende Trappisten- of Abdijbieren gaan proeven.
U heeft keus uit 20 verschillende soorten in 20 verschillende bedrijven. Als herinnering ontvangt U bij het proeven van 10 verschillende bieren een leuk aandenken. De opbrengst van de verkoop van deze stempelkaarten gaat naar het GOEDE DOEL, in dit geval naar de restauratie van de HOF TE ZANDE KERK in Kloosterzande. Deze kerk heeft een bijzondere link met de Trappisten. Deze kerk is gesticht door dezelfde kloosterorde als diegene die de trappistenbieren brouwen (de Cistercienzerorde)

a 503


3. Speciaal voor de echte Trappistenliefhebbers biedt Hotel Hulst een Trappistenarrangement aan voor 99 Euro p.p. (2 overnachtingen, welkomst Orval, 2x ontbijt met Westmalle, diner op zaterdag + een proefpakketje
4. Een speciaal ingerichte stand met Abdij- en Trappistenkazen zal in de Gentsestraat opgesteld zijn.
5. Tijdens het weekend vinden er diverse lezingen en proeverijen in diverse horecazaken plaats. Al deze lezingen en proeverijen zijn voor ieder gratis toegankelijk. Inschrijven vooraf bij de verschillende zaken, want de plaatsen zijn beperkt.

EN PASSANT (tel 0031 114 374963) ZATERDAGMIDDAG 14.00 uur
CAFE DE KROON (tel 0031 114 635171) ZONDAGMIDDAG 14.00 uur
In deze zaken kunt U verwachten, RONNY POELS, afgevaardige van BIERES DE CHIMAY.
Via een Power Point presentatie neemt Dhr Poels u mee in het leven van de Cistercienzer Trappisten en met name de Trappisten van Chimay in het bijzonder.
Een leuke presentatie die start bij St. Benedictus van Nurcia, die aan de basis ligt van de Trappisten. Prachtige beelden illustreren hun leven en de producten die ze aanbieden. Tijdens deze presentatie worden de 3 verschillende Chimay Trappistenbieren geproefd in combinatie met 3 verschillende soorten Chimay kaas, allen gemaakt in de Abdij van Scourmont. Deze middag wordt afgesloten met een quiz en spel. Duur ongeveer 3 uur

DE KORENBEURS (tel.0031 114 312213) ZATERDAGAVOND 19.00 uur
LE RETOUR (tel.0031 114 313444) ZONDAGMIDDAG 14.00 uur
In deze zaken kunt u verwachten, GEROEN VANSTEENBRUGGE, bierkenner uit WAREGEM.
Via het platform van de overheid in Vlaanderen `LEVEN IN DE BROUWERIJ`, geeft hij een pakkende presentatie en degustatie van 6 verschillende Trappistenbieren. Toffe weetjes, een vleugje geschiedenis en anekdotes, zorgen ervoor dat het geen saaie bedoening wordt. Alles wordt verzorgd via een power point presentatie. Kortom een top middag of avond. GA MEE OP TRAPPISTEN ONTDEKKING. Duur ongeveer 3 uur, Geroen serveert de Westmalle Extra, La Trappe Isi’dor en nog 4 andere trappistenbieren !

Kortom het loont beslist de moeite om eens af te zakken naar Hulst  !achel02

Tekst : Geroen Vansteenbrugge

Foto’s : Danny Van Tricht

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: