13 reacties

Te koop : Westvleteren !

Nee hoor, ik ga hier geen klandestien handeltje opzetten in Westvlaams Trappistbier. De Westvleteren die in mijn kelder staat koester ik alsof het goud was., af en toe, bij erg speciale gelegendheden wordt er eens eentje ontkurkt om daarna zalig te degusteren …

Ik wil gewoon even stilstaan bij de schandalige praktijken van sommige mensen om Westvleteren tegen woekerprijzen aan te bieden op diverse veilingsites. De prijzen swingen de pan uit, maar wie is er nu gek, koper of verkoper ?

Broeder Joris in de brouwerij

Nog moeilijker heb ik het met  de advertenties voor andere bieren die dan op de één of andere manier met Westvleteren gelinkt worden … Een zoek op Ebay naar Westvleteren levert niet alleen advertenties van Trappist op maar ook van De Koninck, Oerbier, Duvel, Struise Brouwers, Alvinne … De verkopers voegen simpelweg “Westvleteren” toe in de titel, zich goed bewust zijnde dat de zoekterm “Westvleteren” erg populair is. Bedrieglijke reklame dus die menig onwetend bierliefhebber op het verkeerde been zet.

De broeders van Westvleteren zien het met lede ogen gebeuren terwijl het echt niet zo moeilijk meer is om via de juiste weg aan een eerlijke prijs aan een bakje Trappist te komen. Hoe ? Raadpleeg de pagina van de brouwerij op Bierverkoop Westvleteren . Veel succes !

Tekst en foto’s : Danny Van Tricht

13 reacties op “Te koop : Westvleteren !

 1. Volledig mee eens Danny, alleen snap ik niet dat Ebay daar niet tegen (wil ?) optreden ? Er staan soms verkopers op, die gewag maken dat ze een factuur kunnen verstrekken, met afzonderlijke vermelding van btw, wat volgens mij toch onwettig is, zeker vd Westvleteren.
  Misschien zouden de verkopers gestopt worden, indien de paters zouden uitvoeren naar oa USA (omdat die denkelijk nog de grootste kopers zijn op ebey), maar dat is nu eenmaal een keuze die ze bewust niet maken, zoals velen onder ons wel zullen weten. ‘k Ben blij dat je dit alles eens aankaart op je knappe website, zodat het een breder publiek bereikt…
  groetjes, Rita

 2. Ben het niet mee eens,
  heb zelf de 3 laatste dagen via telefoon van 9-12 proberen bellen en ben niet binnengeraakt, dus zo gemakkelijk is het ook weer niet om op een eerlijke wijze aan Westvleteren te geraken…:-(((

 3. reeds meer dan een jaar probeer ik een bakje te bemachtigen,vruchteloos,hoe moet het dan ??

 4. Ik probeer reeds maanden binnen te raken om een bak te bestellen, uren aan een stuk bellen heeft nog maar 2 keer geresulteerd in het normaal rinkelen, en dan namen ze nog niet op ook..
  Ik blijf proberen, het moet ooit eens lukken ééé

 5. Deze week (dinsdag en vandaag, donderdag)kon er weer gebeld worden.
  Di. en do. heb ik telkens een keer normale gerinkel gehad, dus binnen denk je dan. Noppes, ze nemen gewoon niet op???
  En dat irritante bandje met de mededeling ‘de bestemming die je probeert te bereiken, is momenteel niet toegankelijk’ zal me ook weer een bom duit kosten op mijn telefoonrekening.
  Heb ook al het volgende gehoord: als je teveel met hetzelfde nr. belt, geraak je sowieso niet meer binnen…

 6. Na 1,5 jaar bellen is het mij gelukt om 3 bakken 12 te bemachtigen! Het is echt niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk! Met dit bericht wil ik de hoop bij iedereen hoog houden dat het echt niet onmogelijk is. Doordat mijn vrouw en ik nog even bij haar collega’s in lokeren langsreden, dreigden wij bijna te laat te komen door een grote file bij Kortrijk. Ik snap niet dat er mensen zijn die dit bier vervolgens weer doorverkopen! Dit zou ik dus ook nooit doen, maar ik geniet ervan als ik vrienden ervan kan laten genieten. Veel succes allen!

 7. Ik haal het maar langs de “illigale” weg. Legaal probeer ik het al 2 jaar zonder succes. Illigaal had ik binnen 2 dagen een kratje.

 8. het is voor een “gewone” consument absoluut niet makkelijk om aan westvleteren te geraken … Het is door hun eigen platte commerce dat de prijzen op ebay zo de pan uitswingen , maarja zij trekken hun daar niets van aan , integendeel ze doen zelf mee aan het spelletje met hun bouwstenen , komaan he 6 flesjes bier en 2 glazen kost die mannen nog niet eens 10 € , tel maar uit 100.000 pakketten aan 15 € … ze hebben goed een nieuwbouw zetten … Dat ze hun bier gewoon op de markt gooien en iedereen de kans geven om het te kopen , het zou dadelijk gedaan zijn met de woekerprijzen , maarja dan is de mythe ook weer doorprikt !
  en voor er reacties komen dat hun capaciteit niet voldoende is … ze krijgen nu reeds ruime (brouw)steun van Westmalle … Neen , geef mij maar een lekker biertje dat wel aan normale prijzen verkrijgbaar is !!

 9. we hebben onlangs hier thuis een proeverij gehouden van trappisten en hebben vergeleken :
  1 . westmalle extra , blond westvleteren en de natuur van la trappe ( de 5 à 6 graden )
  2. chimay , westvleteren 8 en een mengeling orval/tripel westmalle ( de 8 à 9 graden )
  3. stille nacht ( niet echt trappist) , de westvleteren 12 en de extra van achel ( de 9 ,5 à 12 graden )
  en de westvleterens staken er echt niet bovenuit … integendeel ….
  dus zijn de kopers een beetje gek
  maar als je toch kilometers wil doen , ik heb half december 2010 in de shop van de vrede zonder problemen 6 blonde en van de 8 en de 12 elks 3 stuks gekocht
  dat zal in de zomer met veel toeristen niet lukken maar in het ” stille” seizoen dus soms wel , dus als je er in de buurt bent gewoon bellen naar de vrede en vragen of ze in de shop voorraad hebben ….

 10. Ik denk dat ik een gelukzak ben.
  Heb 2 maal proberen te bellen en ben 2 maal binnengeraakt , weliswaar na minimum 2 uur. Als je weet dat het dan nog eens 2,5 uur rijden is naar de brouwerij kan je best geloven dat die bakken goud waard zijn. Daar ben ik extra zuinig mee.
  Er zijn alternatieven genoeg om te drinken St-bernardus Abt 12 , rochefort 10 ,..

 11. Hier zit net het probleem, de monniken worden geconfronteerd met opkopers, het zijn echte netwerken geworden, die zogezegd voor eigen gebruik komen kopen, en daarna de bakken verder verkopen aan gespecialiseerde winkels en café’s. Waar ze uiteraard aan woekerprijzen worden verkocht. Tenzij je € 12 of meer een normale prijs vindt voor een glas bier. Uiteraard belander er van deze opkopers ook bakken op ebay. Orval is momenteel soms ook moeilojk te verkrijgen, en kijk, op ebay staat het reeds in de aanbieding, indien je genoeg wil betalen natuurlijk. Het zelfde voor de in België niet verdeelde Mont des Cats. Als er geld mee emoeid is zijn er altijs scrupuleuze individuen die zich tot zulke praktijken verlagen.

 12. West Vleteren is een lekker biertje… er zijn altijd mensen die uit alles geld willen slaan zo ook met dit biertje blijkbaar, ik was verbaasd om dit bier tegen te komen en om de prijzen te zien op diverse 2de hands sites.. hopelijk geraken de liefhebbers op een normale manier en aan de normale prijs aan het biertje… bellen bellen bellen.. en het zal wel lukken…

 13. […] Hun sterkste bier de ‘12’ werd in 2007 uitgeroepen door Ratebeer.com tot beste bier v/d wereld. Dit zorgde voor een nooit gezien hype om dit bier te bemachtigen… Die nog steeds niet is overgewaaid, ook nu staat de “12” nog steeds op nummer één. Bier enkel ter plaatse af te halen nà reservatie (070-210 045) […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: