Een reactie plaatsen

Varkenshaasje van de winterse abdijtuin

Ingrediënten voor 4 personen :
2 varkenshaasjes – 2 dunne preien – 2 uien – boter – bruine kandijsuiker – zout – peper – nootmuskaat – donker
trappistenbier (bv Rochefort 6) – maïzena – citroensap – 250 g spruiten – 250 g wortelen – een knolselder – kroketjes

De varkenshaasjes in de lengte doorboren en opvullen met een niet te dikke prei. Aanbraden in boter, kruiden, blussen met Rochefort 6 en gaar laten worden gedurende 15′, vergezeld van een ui en een wortel.
Uit de pan halen en warm houden.
Een grote ui en een wortel snipperen, bestrooien met bruine kandijsuiker en laten kleuren. Eveneens deglaceren met Rochefort 6. Braadjus toevoegen. De saus zeven en binden met maïzena. De bittere smaak eventueel wegwerken met citroensap.
Wortelen en knolselder in bolletjes snijden en/of uitsteken en evenals de spruiten (afzonderlijk) beetgaar koken.
De groentebolletjes kruiden naar smaak en in wat boter opstoven.
De varkenshaasjes in plakken snijden en decoratief aanbrengen op voorverwarmde borden ; de groenten errond schikken. Een spatje saus laten vallen.

Kroketjes en een schuimende Trappist Rochefort 6 vervolmaken dit gerecht.

Tekst : Etienne Van der Biest
Foto : Danny Van Tricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: