2 reacties

Rochefort kaas affiné à la Trappiste

Deze halfharde kaas, voortkomend uit een lang traditioneel kloosterleven, wordt gefabriceerd volgens de principes en recepten van de Trappisten van Rochefort. Rechtstreeks afstammend van de kazen bereid sedert 1887 door de paters van de Abdij Notre-Dame de Saint-Remy heeft deze Rochefort kaas de bijzonderheid uitsluitend te worden gemaakt met melk opgehaald uit de streek van de Ardennen en er te worden gerijpt, in Rochefort. Het is een kaas met een okerkleurige gewassen korst. De kaas is zacht en romig, met een zeer lichte zuurheid en een aangename nasmaak, resultaat van de uitzonderlijke staat van rijping.

De Rochefort kaas wordt geproduceerd door de Société Fermière Rochefort – Ardenne en mag uiteraard niet het logo “Authentic Trappist Product” dragen.

Deze lekkernij is onder andere te koop in verschillende winkeltjes in de stad Rochefort, aanrader is Au Fin Becq .

Tekst & fotos : Danny Van Tricht ©2010

2 reacties op “Rochefort kaas affiné à la Trappiste

  1. Het verhaaltje over de kaas is nogal onvolledig. Bv de melk die gebruikt wordt MOET van schapen zijn. Zo zijn er meer regeltjes waaraan voldaan moet worden mag men de kaas Rochefort noemen.

  2. J. Van Ginneken heeft het vermoedelijk over de Roquefort ( = Franse schimmelkaas die inderdaad uitsluitend van schapenmelk wordt gemaakt). Rochefort is niet dezelfde kaas als Roquefort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: