1 reactie

Orval, forel en Chameleux

Orval en de forel zijn al eeuwen onafscheidelijk met elkaar verbonden door de ondertussen welgekende legende van Mathilde. Op een paar kilometer verwijderd van de abdij ligt de staatsforellenkwekerij van Chameleux. Zelfs de handvol bewoners van dit grensdorpje zijn er nog niet uit of het nu Chameleux of  Chamleux is. Waar ze het wel over eens zijn is dat je hier de lekkerste forel in de streek en ver daarrond kan eten. Café “Le Chamleux” ligt vlak tegenover de forellenvijver net aan de Belgische kant van de grens.

Ambassadeur van het eerste uur kan je hier ten allen tijde terecht voor een lekkere Orval, oud of jong, koud of tempéré. Maar ze komen dus vooral naar hier voor de gebakken forel !

Laten we de proef op de som nemen.

Een erg vriendelijke juffrouw serveert ons de perfect gegaarde forel aan tafel. Vergezeld van “crudités” en gebakken petatjes met spek. Om duimen en vingers van af te likken ! Ik ben de mensen die mij deze tip gaven eeuwig dankbaar !

 

Chameleux bereik je door op de hoofdweg ongeveer midden tussen Florenville en Orval in een scherpe bocht een zijwegje rechts  in te slaan (er staat een handwijzer naar Chameleux). Je duikt hier het Ardeense woud in en na ongeveer 1,5km kom je aan bij Café Le Chamleux. Voor de sportievelingen, in het boekje “Uitgelezen wandelingen rond Orval” is een wandeling van ongeveer 8km beschreven vanaf de abdij tot Chameleux en terug. Trouwens een aanrader, je wandelt bijna voortdurend door het woud langs een kabbelend riviertje waar je met wat geluk de forel ziet dansen van de pret.

Tekst & fotos : Danny Van Tricht ©2010

Eén reactie op “Orval, forel en Chameleux

  1. Wat hierover alemaal wordt geschreve ben ik het zeker me eens . Ik ken dit restaurantje zeer goed en ik ken de mensen ook persoonlijk. Wie wat weetjes over het begin van dit restaurantje wil weten mag me altijd contacteren op gertdefever@telenet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: