2 reacties

La Trappe Quad OA

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 1

Of ten voete uit : La Trappe Quadrupel Oak Aged. We hadden het er hier al een paar keer over : de experimenten van brouwmeester Lodewijk Swinkels om Quadrupel op eiken vaten te laten rijpen begint nu zijn vruchten af te werpen. De eerste flessen zijn afgevuld en verkrijgbaar in het kloosterwinkeltje. 9,95 per fles van 37,5cl, akkoord vrij prijzig maar wat je er voor in de plaats krijgt is puur verwennerij voor de gevorderde bierliefhebber.

Een amberkleurig bier, zoet van aanhef, beetje bitter in afdronk, vol van tannines en vanille, zelfs een beetje amandelen. Een smaakbom die ontploft in je mond !

Om tot dit schitterend resultaat te komen werd er gebruik gemaakt van zowel nieuwe als oude vaten. De oude vaten op hun beurt hadden in een vorig leven diverse inhoud, van whiskey over port.

Ik hoef niet te zeggen dat dit bier in een gelimiteerde hoeveelheid op de markt komt. “Batch 1” is afgevuld in 5000 flessen waarvan het grootste gedeelte al de deur uit is.

General manager van de brouwerij, Thijs Thijssen, gunde mij een blik op de schatkelder waar de volgende brouwsels liggen te rijpen. En toevallig werden er de dag van mijn bezoek een paar vaten gevuld. Prachtig om te zien hoe de Quadrupel zich zalig legt te rijpen in de eiken vaten. Over ongeveer een jaartje wordt hij zachtjes uit zijn rust gewekt om gebotteld te worden.

En tot slot nog een primeurtje : vanaf 21 juli start de verdeling van La Trappe Puur, het biobier van de brouwerij van de Koningshoeven. Maar daar hoor je later dan wel weer meer over !

©2010 TrappistBier Beleven

2 reacties op “La Trappe Quad OA

  1. Dag Danny, jammer dat ik er die dag niet was! Hopelijk zien we elkaar binnenkort weer. Heb je hem al geproefd de batch 1?

    Groetjes Lodewijk

  2. […] ook het eerdere artikel :  La Trappe OA ©2012 TrappistBier Beleven Delen:TwitterFacebookLinkedInE-mailPrintVind ik leuk:LikeBe the first […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: