6 reacties

La Trappe PUUR

Met PUUR La Trappe brengt de Trappistenbrouwerij De Koningshoeven uit Berkel-Enschot een nieuw en in dit geval biologisch bier uit. Voor dit nieuwe bier worden biologisch gecertificeerde grondstoffen gebruikt.

Dit is een bier van 4,7 procent alcohol en een officieel ‘biobier’.  De  brouwerij gaat mee op de biologische, gezonde toer.

Op het Brugs Bierfestival staat dit bier al als primeur aangekondigd. Het festival vindt plaats van 11 tot en met 12 september 2010.

Vanaf komend weekend is het bier verkrijgbaar in de kloosterwinkel in Berkel Enschot. Men kan het bier ook proeven in het proeflokaal.  Volgens de brouwerij zijn er ook cafés en slijterijen geïnteresseerd.

Bron : Rondje Goirle

©2010 TrappistBier Beleven

6 reacties op “La Trappe PUUR

 1. Is er al iets bekend over wat voor type bier het is? Ondergistend of bovengistend bijvoorbeeld?

 2. Volgens de website koningshoeven.nl is La Trappe Puur is een ongefilterd bovengistend bier dat qua smaak de Duitse Kölschbieren benadert. Het heeft een alcoholpercentage van 4,7%. Het aantal calorieën is ten opzichte van de andere La Trappe-bieren 15 tot 20% minder.

 3. Wat betreft het bier is het eigenlijk het meest gelijkend op een noord duits pilsener dus slank, hooghe eindvergisting en een stevige goed ruikbare hopgeur. Wel is het bier bovengistend gebrouwen echter vergist op benedengisttemperaturen waardoor de esters en het bovengistend caracter grotendeels achterwege is gebleven. 15% minder caloriën als de reguliere Nederlandse pilsener bieren.

 4. Gisteren kunnen proeven in Zwevegem op het 10de Internationaal StreekBieren Festival.
  Prachtig biertje, lekkere hoptoetsen. Een geslaagde creatie !
  Zou dit bier al verkrijgbaar zijn in de belgische handel ?

 5. @Jan en Lodewijk: bedankt voor de toelichtingen.

  @Geroen:
  De Puur is in ieder geval bij ABS Drinks in Winksele te vinden, en dus vermoedelijk ook wel elders in België. Ik heb hem uiteraard gekocht, maar heb nog niet de gelegenheid gehad hem te proeven. Ik kijk ernaar uit.

  De op eiken vaten gerijpte Quadrupel hadden ze overigens niet in Winksele.

 6. Beide bieren zijn nog steeds te vinden in de kloosterwinkel van La Trappe De La Trappe Quadrupel Oak Aged kost er 9.95€ dit in een stevige fles van 37,5 cl. Een heerlijk stevig biertje of niet soms maar wel de moeite waard om daarheen te gaan.

  Regards,

  Trappistman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: