4 reacties

Trappist. De zeven heerlijke bieren

Het eerste Jef Van den Steen boek over de Trappistbieren was een bestseller en hét naslagwerk bij uitstek voor elke rechtgeaarde Trappist-liefhebber. Zopas is er bij het Davidsfonds een volledig herwerkte versie verschenen.Westmalle, Rochefort, Westvleteren, Chimay, Orval, Achel en La Trappe. De zeven trappistbieren hebben vele fans in binnen- én buitenland. Ze worden geroemd om hun hoge kwaliteit en hemelse, rijke smaak. Maar wie zijn de trappisten? En uit welk vaatje tappen ze?
De monniken en bieren geven hun geheimen prijs! Om ‘ledigheid’ te voorkomen en om ‘van de arbeid hunner handen’ te kunnen leven, beslisten de monniken hun bier zelf te brouwen en te verkopen. Dat hogegistingsbier werd hun belangrijkste bron van inkomsten en bezorgde hen faam en uitstraling tot in het buitenland.
Jef Van den Steen bracht een bezoek aan alle trappistenabdijen en schetst hun geschiedenis. De broeder-brouwers, die de zorgvuldig bewaarde geheimen van het brouwsel kennen, geven een rondleiding tussen de brouwinstallaties en laten kennismaken met de geuren, kleuren en smaken van trappist.
Voor het eerst is er aandacht voor de Nederlandse abdij Koningshoeven, bekend van de bieren La Trappe die sinds enkele jaren ook het logo Authentic Trappist Product dragen. Het resultaat is een volledig, overzichtelijk en schitterend geïllustreerd werk over trappist in al zijn variaties.

Trappist. De zeven heerlijke bieren.

Uitgeverij Davidsfonds

27,50 euro    ISBN nummer : 978 90 5826 672 9

Bron : Davidsfonds

©2010 TrappistBier Beleven

Advertenties

4 reacties op “Trappist. De zeven heerlijke bieren

 1. Beste ,

  Kan ik dit boek via deze rekeningnummer bestellen.

  Groeten Quinten

 2. Beste Quinten; het antwoord is nee, want dit genoemde nummer is het International Standard Book Number (ISBN) en het is dus geen nummer van een bank- of girorekening. Ik denk dat je dat bedoelt. Je kunt het boek gewoon in de reguliere boekhandel bestellen onder dit genoemde ISBN-nummer.

  Groeten
  Peter

 3. Die moeten we hebben!

 4. Ik heb dit boek ook sinds een paar maanden in mijn boekenkast staan! Een prachtig naslagwerk met waarachtig mooie foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: