Een reactie plaatsen

TrappistBieren proeven in een eeuwenoude Italiaanse abdij

De welbekende vereniging “La Compagnia della Birra” gevestigd in het wondermooie kuststadje Genoa in noord-west Italie organiseerde op 4 september jongstleden de 3de editie van “Birre Trappiste in Abbazia” (TrappistBieren in Abdijen).

Zoals steeds waren de 120 beschikbare plaatsen vlug uitverkocht. De organisatoren moesten tientallen aanvragen weigeren. Niet moeilijk als je weet dat dit evenement doorging in de vredevolle Abbazio del Boschetto, een Italiaanse Benedictijen Abdij gesticht in 1415. Alvorens de smaakpapillen te verwennen konden alle deelnemers een gegidste toer door de abdij maken.

Dé Italiaanse biergoeroe bij uitstek, Lorenzo Davove aka Kuaska, had de eer om de proeverij in goede banen te leiden, gefocust op drie TrappistBieren : Orval, Westmalle Tripel en Rochefort 8. En dat onder een heldere sterrenhemel met op de achtergrond ingetogen Gregoriaanse gezangen. De leden van “Compagnia della Birra zorgden voor een voortreffelijke service. Er waren niet enkel de TrappistBieren, deze werden namelijk ook nog eens gekoppeld aan een lekker lokaal gerecht : foodparing ten top!

Orval mocht de spits afbijten : geserveerd met een bord “Minestrone alla Genovese”, een soepje van pasta, lokale groenten en een toets pesto saus gemaakt  van basilicum, noten, parmesan, geitekaas, olijfolie en look. Een starter van formaat !

Voor het hoofdgerecht werd gekozen voor een Westmalle Tripel vergezeld van een traditioneel lokaal gerecht :  “Fette di cima con peperoni ripieni di pasta d’acciughe con contorno di patate e fagiolini”. In mensentaal plakjes rundsvlees gevuld met eieren, wortelen en rundshersenen afgewerkt met pepers, ansjovis-saus, gekookte aardappelen en groene bonen.

De avond werd afgesloten met het plaatselijke dessert “Sacripantina”, klaargemaakt met 3 verschillende likeurtjes : Marsala, Maraschino en Alkermes. Hierbij werd de Rochefort 8 geserveerd die voor een onovertrefbare smaakexplosie zorgde bij het gebak.

Onnodig te vermelden dat iedereen blij en voldaan huiswaarts keerde na deze memorabele avond. Met de zegen van de monikken gaat volgende jaar de 4de editie door onder hetzelfde gunstige gesternte !

Tekst : Lorenzo Dabove  (vertaling Danny Van Tricht)

Foto’s :  La Compagnia della Birra

©2010 TrappistBier Beleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: