1 reactie

Trappistcafé in de kijker : Take One Maastricht

In onze reeks idyllische plaatsjes om een TrappistBier te degusteren wippen we even over de grens, meerbepaald naar Maastricht in Nederlands Limburg. Al bijna 30 jaar lang runnen Méry en Peet hier de bruine kroeg “Take One”. Als je tegen Peet over bier begint  zorg dan dat je tijd genoeg hebt, eens vertrokken stopt hij niet meer ! Peet wil enkel ongepasteuriseerde bieren in zijn café. Het assortiment TrappistBieren maakt deel uit van een veel groter aanbod vooral artisanale bieren van kleinere brouwerijen in België en Nederland. Peet gaat zelf zijn bieren inkopen bij de brouwerij, hij is dan ook een graag geziene gast bij de artisanale brouwers. Sinds 2004 zijn ze ook met trots Orval Ambassadeur.

“Take One” is een echte bruine kroeg : de toog is bezet met kroonkurken, de muren met bierkaartjes en bierreklames allerlei. Leuk is dat er op elke tafel een portie apenootjes staat waarvan na consumptie van de noot de lege schelp op de grond moet gegooid worden. De ideale onderhoudsbeurt voor de doorleefde parketvloer !

Take One Rechtstraat 28 Maastricht

Website : http://www.takeonebiercafe.nl/

Alle dagen open van 16h tot 02h, dinsdag en woensdag gesloten.

©2010 TrappistBier Beleven

Advertentie

Eén reactie op “Trappistcafé in de kijker : Take One Maastricht

  1. Waardeloze tent

    Nadat ik na 10 jaar terug kwam naar deze kroeg waar ik vijf jaar heb genoten van de aparte bieren die hij schonk en ik ik menig klant aan pee heb voorgesteld . Werd eigenaar boos omdat ik hem verklaarde dat ik een heineiken smerig vond !! dit pikte hij niet en wij moesten vertrekken !!.In zijn woorden dus je mag geen mening hebben in deze kroeg alleen maar ja knikken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: