Een reactie plaatsen

Geproefd door Geroen : Achel Blond 8%

Geroen Vansteenbrugge  offert zich op om voor TrappistBier Beleven alle Trappist variëteiten te proeven en eigenzinnig te beoordelen. Geroen is de bezieler van de Waregemse Bierfanaten en gastspreker op talrijke bieravonden (zie ook “Trappistenavond organiseren“).

Het heeft enkele jàren geduurd vooraleer er opnieuw van een zesde Belgische Trappist sprake was. In Achel was echter vroeger al verschillende periodes met onderbreking gebrouwen. Sinds 1998 is er terug ter plaatse ‘leven in de brouwerij’ en kan men in Achel weer een authentiek trappistenbier te proeven, ter plaatse gebrouwen. Zeer recent verscheen er nog een nieuw bier dat hier later in deze rubriek ook de revue zal passeren en enkel beschikbaar ter plaatse in flessen van 75 cl. De Achel Extra Blond van 9,5 % alc. vol. (Zie ook Nieuwe Trappist in Achel ).

Maar vandaag komt de Achel Blond van 8 % alc vol aan bod.

Kleur: beetje wazig goudblond met mooie witte schuimkraag

Aroma en smaak: hoppig aroma met héél lichte karameltoets, beetje gist, en een aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier. Velen vallen voor zijn verfijnde volle smaak.

Dit is een goede “instap”trappist, ideaal voor een publiek die hem nog nooit proefde … Santé !

Ook voor mij persoonlijk is dit een biertje dat ik regelmatig degusteer in een horecazaak of thuis al aperitiefje. Dat moet kunnen.

Ps: De trappistbieren van Achel zijn bij ons in Vlaanderen iets minder verkocht dan in Nederland waar hij heel populair is.

Tekst : Geroen Vansteenbrugge

Foto’s : Danny van Tricht

©2010 TrappistBier Beleven


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: