Een reactie plaatsen

Westvleteren draf

draf, m., afvalprodukt van granen of zaden waaruit bier gebrouwen, alcohol gestookt of olie geperst is, bostel

Dat is de verklaring die de “Dikke van Dale” ons voorschoteld. Ik wil geen afbreuk doen aan wat die corpulente meneer ooit geschreven heeft maar “afvalprodukt” is toch wel wat overdreven ! De broeders Trappisten van Achel gebruiken bijvoorbeeld een hoeveelheid draf in hun zelfgebakken brood. En ik moet zeggen dat het nog lekker is ook !

De meeste draf wordt echter als veevoeder gebruikt. De koeien zijn er gek op ! Verwacht nu geen beschonken koebeesten in de wei, de draf wordt namelijk van de wort gescheiden voor er zich ook maar één druppel alcohol gevormd heeft. De “bostel” op de foto’s is van toch wel speciale kwaliteit : dit is het “afvalprodukt” van pas gebrouwen Westvleteren “12”. De drafkar staat naast de brouwerij vredig te wachten tot de plaatselijke boer ze komt ophalen voor zijn immer hongerige koeien. Zou hij er stiekem toch zelf eens niet van proeven ???

©2010 TrappistBier Beleven

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: