In deze sneeuwwitte Kerstperiode was ik nog geen klein beetje verwonderd over de berichten dat men voortaan wetenschappelijk échte TrappistBieren kan onderscheiden van namaak ! Euh namaak ??? Worden TrappistBieren dan ergens door de ene of andere malafide brouwer nagemaakt ??? Akkoord, dikwijls wordt abdijbier verward met TrappistBier (zie ook artikel “Trappist van Leffe ?”) maar namaak ??? Zouden mijn getrainde smaakpapillen dan toch ooit al eens bedrogen zijn door een slap brouwsel de naam Trappist onwaardig ??? Tot bewijs van tegendeel geloof ik van niet. Welke zin heeft het dan om op wetenschappelijke basis TrappistBier van “ander” bier te onderscheiden ??? En wat heeft de dagelijkse consument daaraan ???
Zie artikels “Europa beschermt Trappist tegen namaak” en “Zeg niet zomaar Trappist tegen abdijbier”
©2010 TrappistBier Beleven
Heb het bewuste artikel gelezen, de reinste ‘bullshit’. Wij weten wel wat ECHTE trappist is, daar heb ik geen laboproeven voor nodig.
Prettig Kerstfeest!!