2 reacties

Brand Abdij Rochefort update #2

TrappistBier Beleven had net nog even contact met Gumer Santos, verantwoordelijke van de brouwerij in de Abdij van Rochefort :

Gumer bevestigt voorgaande bericht dat er geen vitale delen van de abdij zware schade hebben opgelopen. Gods hand moet boven de Abdij gehouden zijn want de impact van de brand in de oude gebouwen was wel groot. Een dikke pluim voor de brandweerkorpsen die een cruciale rol gespeeld hebben in het vrijwaren van de kerk, slaapvertrekken, bibliotheek en niet in het minste de brouwerij. Het nieuws van het verlies van enkele tienduizenden liters TrappistBier is de wereld ingeschoten door een al te enthousiaste journalist die voor wat extra sensatie wou zorgen. Er is geen druppel verloren gegaan, enkel het dak boven de fermentatietanks heeft even gebrand maar dat had geen enkele invloed op de kwaliteit van het bier. Op de foto de fermentatietanks voor de brand.

De produktie in de brouwerij zal gewoon doorgaan alsof er niets gebeurd is, belevering zal geen probleem zijn. Geen nood om als een gek wat bakjes Rochefort te gaan hamsteren

De monnikken van de Abdij St. Rémy de Notre Dame in Rochefort zijn dus door het oog van de naald gekropen. De oude afgebrande gebouwen worden waarschijnlijk gerestaureerd.

TrappistBier Beleven wil in deze moeilijke tijden langs deze weg de nodige blijk van medeleven geven aan iedereen in de Abdij en brouwerij.

©2010 TrappisBier Beleven

2 reacties op “Brand Abdij Rochefort update #2

  1. het dak hier te zien op de foto is toch zeer ernstig beschadigt. Het hele dak kan instorten en dat zou alsnog het einde betekenen voor het bier dat nu in de tanks zit.
    maar er moet al heel wat gebeuren voor het dak ook werkelijk instort, vermoedeliojk zijn ze nu al bezig om dit te vermijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: