1 reactie

Trappist Café in de kijker : Prinsenhof

Of een TrappistBier al dan niet goed smaakt hangt subjectief ook af van de omgeving waar je dit degusteert. Een Trappistcafé hoeft ons dan ook niet persé te overdonderen met het kwantitatieve aanbod : beter één goed TrappistBier in de hand dan tien in de lucht ? Afspanning het Prinsenhof in Herenthout weet ons dan ook onmiddellijk te charmeren. Er gaan sappige verhalen de ronde over dit 18de eeuws café, het éne al minder waar dan het andere, maar dat ze er lekkere bieren tappen is geen visserslatijn. En dan belanden we bij de gemiddelde bezoeker : een bonte bende van vissers, jagers, levensverbeteraars en andere boeiende zielen. Vervelen doe je je hier nooit, elke stamgast heeft wel zijn eigen straf verhaal te vertellen.

En dan het bier natuurlijk. Kroegbaas “de Fee” gaat er prat op de lekkerst Westmalle van’t vat te tappen van de hele wereld. Proef op de som en het resultaat mag er wezen : een zompig schuimende Dubbel om duimen en vingers van af te likken. Voor de Tripel liefhebbers is er ene van’t schap of uit de frigo. Als toetje is er ook Orval en daarmee is de kous af wat betreft TrappistBieren. En voor de prijs moet je het niet laten !

Pittig detail : hier kan je nog écht “achter de stoof” ene drinken !

Het Prinsenhof is ook de uitvalsbasis voor uitgestippelde wandelingen in de Merodese bossen, een stukje natuurpracht van ettelijke hectaren groot. Wedden dat de Trappist na een fikse bostocht nog heerlijker smaakt ?

Afspanning Prinsenhof Bevelsesteenweg 6  2270 Herenthout

©2011 TrappistBier Beleven

Advertentie

Eén reactie op “Trappist Café in de kijker : Prinsenhof

  1. Wacht maar als ge met 2de sinksen naar Daknam komt. Dan moet ge niet spreken van een “trappist- café in de kijker” maar dan kunt ge spreken van een “trappist-dorp in de kijker”. Met ……Westmalle van ’t vat…..
    Maandag 13 juni 2011 van 11uur “s morgens tot 19 uur ’s avonds. Ambiance verzekerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: