Een reactie plaatsen

7 Weken 7 Trappisten

Tentoonstelling

Een paar jaar geleden  zagen Patrick Acx en Dominiek Snauwaert de Trappistenradieuze glinsteren boven hun hoofden en besloten een gewaagde tentoonstelling te organiseren in hun gezellig bier- tapas- en praatcafé ‘De Pado’ gelegen in de stationstraat 68 te Tielt. Het was meteen een wervelend idee dat mooi tot uitvoer werd gebracht door deze bierculturisten. Momenteel werd het idee gesmeed om zich te verbinden tot een algemene tentoonstelling waarbij alle Trappisten te aanschouwen vallen.

Vanaf 27 mei tot en met 11 juli kan men de 7 bestaande trappisten bewonderen in echte Pado-stijl

  1. 27-29 mei 2011 Orval
  2. 3-5 juni Westmalle
  3. 10-12 juni 2011 Achel
  4. 17-19 juni 2011 Rochefort
  5. 24-25 juni 2011 La Trappe
  6. 1-3 juli 2011 Westvleteren
  7. 8-10 juli 2011 Chimay

Voor deze tentoonstelling is beroep gedaan op verschillende verzamelaars en op Trappistenkloosters die allen hun medewerking hebben verleend en sommige zeer waardevolle stukken hebben uitgeleend. Voor glazen kregen ze hulp vanuit de uitzonderlijke collectie van Roland Verfaillie. Het Stationneke uit OLV Olen  stelde een 30-tal flessen ter beschikking, waaronder een ‘La Trappe uit Koningshoeven 1976. Verzamelaar Ludwig Decaluwe zorgde voor een reeks oude kroonkurken en voor viltjes en etiks zorgden William Roelens, Pierre Step en Wacho voor een inbreng.

Bier in keuken

Omdat bier niet enkel in het glas maar ook op het bord thuishoort, koken ze in De Pado zeven weken lang met een ander trappistenbier. Als ambassadeur van Orval wordt er uiteraard gestart met een Orval-weekend (27- 29 mei). U wordt verwelkomd met een heerlijk wachtbordje, om in de sfeer van Orval te blijven wordt natuurlijk een zalmforel aangeboden, dit samen met bieslookaardappelen en lentesalade. De afsluiter is Orvalkaas. Als drank zijn de aanbevolen keuzes: Orval jong en Orval van 1,2,3,4 of 5 jaar oud.

Alle menu’s zijn enkel verkrijgbaar op reservatie van vrijdagavond tot zondagavond.

Brasserie Pado Stationsstraat 68 8700 Tielt (WV)

Bron : Den BierBrief van den Wacho

Foto’s : ©William Roelens

©2011 TrappistBier Beleven

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: