Een reactie plaatsen

Mont des Cats 8ste Trappist #update

Gisteren en vandaag de media geraadpleegd en met verbazing aanzien hoeveel aandacht de “8ste Trappist” krijgt. Soms zelfs headline nieuws, een regeringsloos land of het zoveelste NAVO bombardement moet plots wijken voor een nieuw biertje ! Met nog grotere verbazing de zin en onzin gelezen die gepubliceerd wordt. Het bier zou bij Chimay gebrouwen worden, er zou een brouwerij in de Mont de Cats zijn, er zouden verschillende varianten van de Monts des Cats Trappiste komen ,enz enz …  Steeds met de nadruk op ZOU, allemaal veronderstellingen en insinuaties waarvan sommige uiteraard waar zullen blijken. Maar laat ons toch wachten tot volgende week wanneer de MdC Trappiste aan de gespecialiseerde pers voorgesteld wordt. Op al onze vragen zal zeker een correct antwoord komen. Zoals reeds vermeld zal TrappistBier Beleven het vanop de eerste rij meemaken en verslag uitbrengen via deze weg !

Vergeet niet dat er in de 19de eeuw nog een brouwerij geweest is in de Mont de Cats en dat tot nog niet zo lang geleden een tafelbier (God weet waar gebrouwen) verkrijgbaar was. Getuige daarvan de reklame (met dank aan Cyril Pagniez www.trappistbeer.net) en de foto die ikzelf een paar jaar geleden nam op de Katsberg. Merk op dat “et bière” afgeplakt is met plakband ! De kaas is trouwens gewoon te koop in de horeca rond de Katsberg.

De Abdij van Mont des Cats is trouwens maar sinds 1 april 2011 lid van de Internationale Vereniging Trappist, het orgaan dat de regelgeving ivm het gebruik van de naam Trappist in goede banen leidt. Geen twijfel dat de trouwens erg lekkere kaas van Mont des Cats eerstdaags het “Authentic Trappist Product” label gaat krijgen. Of het ook zo met het bier gaat zijn zal de toekomst uitwijzen. Op 9 juni hopen we allemaal een stuk wijzer te zijn !

Om het in de geest van de Trappisten te zeggen : “Geduld is een mooie deugd !”

©2011 TrappistBier Beleven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: