1 reactie

BAPAS met Trappist

In Spanje is het Tapas, in Italië Antipasti en in bierland België noemen we het toch gewoon Bapas ?  We hebben het over  hapjes geserveerd bij het aperitief  of als klein voorgerechtje. Karl Van Malderen, Sven Gatz en Jan Pille sloegen aan het experimenteren en het resultaat is het boek “Bapas, Belgische Biertapas”. 50 verschillende (streek)gerechtjes worden beschreven én het bijpassende bier wordt gesugereerd. De gerechtjes staan netjes geklasseerd naar moeilijksgraad, het suggestiebier wordt uitgebreid voorgesteld. Foodstyliste Inse van Bouwen zorgde ervoor dat het er ook nog mooi uit zag en fotograaf Bram Belet maakte dat dit boek ook een zeer prachtig kijkboek geworden is.

Ook de 6 Belgische TrappistBieren komen aan bod. Wat dacht je van “Peperkoeken wanggetjes” met Westvleteren 8 ? Of “Worst met mini-frietjes, kerriesaus en Chimay Triple” ?  Of kunnen “Gekaramelliseerde ribbetjes met Rochefort 10” u meer bekoren ?

Kortom er staat voor iedereen wat wils in dit schitterende kookboek dat tevens een stevige promotie is voor de Belgische biercultuur. Hoort thuis op de boekenplank van elke rechtgeaarde bierliefhebber en/of hobbykok !

Bapas Belgische Biertapas  www.bapas.be

Standaard Uitgeverij  Paperback 224blz  19,95€  ISBN 9789002240133

©2011 TrappistBier Beleven

Advertentie

Eén reactie op “BAPAS met Trappist

  1. Fantastisch boek: mooi, groot aanbod allerlei hapjes, met niet enkel de commerciële bieren maar ook onze trappisten en zelfs wat biertjes van kleinere brouwers,
    én voor een democratische prijs.
    Topkwaliteit, die ik sinds ik hem ruim 3 weken geleden heb
    aangekocht overal promoot op bierdegustaties.
    Een échte aanrader !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: