3 reacties

Orval Trappist van’t vat

Whiskykenner Werner Vaes bezocht voor TrappistBier Beleven de abdij van Orval. Natuurlijk met een missie : proeven van de “Petit” Orval of “Orval Vert” van’t vat. A l’Ange Gardien, de café behorend aan de abdij, tapt inderdaad exclusief deze kleine Orval uit de kraan (Zie ook artikel “A l’Ange Gardien Orval geopend“). Hier is zijn proefverslag :

“De enigste plek op deze wereld waar er ‘Orval’ wordt geschonken van het vat. En ik was er bij… Het is de Orval ‘Vert’, met 4,5% alc/vol en alleen voor binnenin de abdijmuren is voorzien. En dus ‘van het vat’ wordt geschonken in de vernieuwde brasserie die aan de abdij gelegen is.

De smaak is frisser, bitterder en fruitiger (abrikoos en perziktoetsen intenser aanwezig) dan de gewone Orval uit ’t flesje (Volgens mijn bescheiden mening).De nasmaak is nogal vlug weg (door het lagere alcoholpercentage?) waardoor de volgende teug van het glas al gauw volgt. Dit maakt van deze groene Orval een heel lekkere zomerse verfrissing op een warm terras. Een aanrader voor iedereen die in de buurt is !”

Tekst & foto’s Werner Vaes (Voorzitter Whiskyclub 100° Proof  Website :  www.100proof.be )

©2011 TrappistBier Beleven

Advertentie

3 reacties op “Orval Trappist van’t vat

 1. Hmmm dat ziet er lekker fris uit

 2. Hallo,
  enige tijd geleden heb ik het genoegen mogen smaken om de gewone Orval van het vat te mogen proeven. De tap is in de brouwerij zelf en werd bediend door de brouwmeester zelf, Jean-Marie Rock.
  Dat smaakte naar meer.
  Prettige dag, george

 3. Helaas dat dit bier in Nederland niet te verkrijgen is. Ik ben zelf ook met de missie bezig om alle trappisten te proeven.
  De gewone Orval neemt een Belgische collega zo nu en dan mee, maar de groene is helaas nergens te krijgen. Ben er erg benieuwd naar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: