3 reacties

Trappist Café in de kijker : De Hospes Leenderstrijp

Het ene café is het andere niet. Gelukkig zijn er creatieve kroegbazen die hun zaak die extra persoonlijke toets geven : Bennie van Fietscafé de Hospes in Leenderstrijp (NL), vlakbij Valkenswaard,  behoort tot die categorie. Vier La Trappe Trappistbieren van’t vat (Witte, Blond, Dubbel en Tripel), daar moest iets speciaals mee gedaan worden ! Na een paar nachtjes wakker liggen en een paar avondjes experimenteren creërde hij een écht “La Trappe Pruufplenkske” : een voleiken plank (Trappist verdient kwaliteit zegt Bennie) met daarop 4 proefglaasjes (15cl) La Trappe in de vier variëteiten die er in De Hospes uit de kraan vloeien. Voor de democratische prijs van 4,5 euro kan je naar hartelust proeven, vergelijken en bespreken. Niet verwonderlijk dat fietsers en wandelaars speciaal een ommetje maken langs De Hospes, trouwens schitterend gelegen bij het Leenderbos en bij fietsknooppunt 54. Van hieruit kan je trouwens door de bossen te voet naar de Achelse Kluis … amper 5km verwijderd. En mocht je daar honger van krijgen, er is een kleine eetkaart in de Hospes !

Op de foto : kroegbaas Bennie en zijn sympathieke vrouw Franca genieten ook zelf van hun “Pruufplenkske”

FietsCafé de Hospes

Strijperstraat 46 5595 GD Leenderstrijp (NL)

Websites : www.cafedehospes.nl

Bij goed weer elke dag open vanaf 10h

©2011 TrappistBier Beleven

3 reacties op “Trappist Café in de kijker : De Hospes Leenderstrijp

  1. Wat ziet het er daar gezellig uit en den trappist ziet er lekker fris uit

  2. Aanrader om van daar uit te gaan wandelen in de uitgestrekte Leenderbossen ! Alle kaart zijn beschikbaar in de café !

  3. Heerlijk plekje, erg leuke gastvrije mensen, zalig pruufplenske. Een verplichte stop als je in de Strijp bent en anders zeker de moeite om er voor om te rijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: