3 reacties

Hét Trappist moment van Sven Gatz

In de rubriek “Hét Trappist moment” gaat TrappistBier Beleven op zoek naar de ultieme Trappist ervaring van een BV (Bekende Vlaming) of BN (Bekende Nederlander).

De spits wordt afgebeten door niemand minder dan Sven Gatz, sinds kort voorzitter van de Belgische Brouwers, in een vorig leven parlementslid en toen al vurig verdediger van de Belgische biercultuur.

Hét moment van Sven Gatz

Ik beken: met een schuimende trappist doe je me altijd plezier. Of het nu om de vurige volheid van Westmalle, de kenmerkende kruidigheid van Chimay, het koppige (of was het nu toch hoppige?) karakter van Westvleteren gaat, dan wel over de wilde warmte van Rochefort, de blussende bitterheid van Orval of de zachte zuiverheid van Achel: ze kunnen me alle bekoren. Dat geldt trouwens ook voor de fijne brouwsels uit Koningshoeven of vanop de Catsberg. Eén specifiek trappistmoment heb ik niet. Ik heb er vele, opnieuw en opnieuw: telkens ik zo’n edel patersbier aan de lippen zet en de tijd even stilstaat.

Even vloeken in de bierkerk toch: een trappistenbier is voor mij niet per definitie beter dan een ander (al dan niet abdij)bier. Het is maar zo goed en zo lekker omdat de Trappisten met niet minder dan de hoogste kwaliteit genoegen nemen, onder meer omdat er meer in hun leven is dan brouwen alleen, omdat ze hun tijd nemen om het te brouwen. En ons op die manier de stille wenk geven dat we hun bier best ook in een moment van rust op onze tong laten dansen.

Met vriendelijke groeten,

Bien à vous,

Kind regards,

Sven Gatz

©2011 TrappistBier Beleven

3 reacties op “Hét Trappist moment van Sven Gatz

  1. Wat is dit allemaal mooi verwoord..zo zalig geschreven als geproefd

  2. Idd een mooi stukje tekst over de trappisten. Heb ook direct zin gekregen om een mooie trappist open te trekken 😉

  3. met 300000 € kan je veel trappisten drinken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: