1 reactie

Geproefd door Geroen : Achel Bruin 8%

Geroen Vansteenbrugge offert zich op om voor TrappistBier Beleven alle Trappist variëteiten te proeven en eigenzinnig te beoordelen. Geroen is de bezieler van de Waregemse Bierfanaten en gastspreker op talrijke bieravonden (zie ook “Trappistenavond organiseren“).

Ondertussen zijn we stilaan op het einde van de zomer, dus meestal ben ik een beetje tegendraads en kies ik deze keer voor een donkere trappist . . .  de Achel Bruin 33cl, 8 % vol. alc. Over enkele maanden komt het sterke topbier dat hier later in deze rubriek ook de revue zal passeren en enkel beschikbaar in flessen van 75 cl.: De Achel Extra Bruin van 9,5 % alc. vol

Maar vandaag komt de Achel Bruin van 8 % alc. vol. aan bod.

Kleur : licht tot kastanjebruin met rode schijn en beige schuimkraag.

Aroma : hoppig aroma met karameltoets, noten, beetje gist, overrijp fruit.

Smaak :  een stevige body, moutzoet, karamel, fruitig (rozijntjes, banaan, vijgen) aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier. Velen vallen voor zijn verfijnde volle smaak. Het laat zich gemakkelijk degusteren maar let toch op voor de alcohol die je ook wel reeds in de smaak kan waarnemen. Dit is net als zijn blonde broer van 8 een goede “instap”trappist, ideaal voor een publiek die hem nog nooit proefde…

Santé !

Ook voor mij persoonlijk is dit een biertje dat ik regelmatig laat proeven tijdens een trappisten degustatie. Dat moet kunnen.

Ps: De Trappistbieren van Achel zijn bij ons in Vlaanderen iets minder verkocht dan in Nederland waar hij heel populair is.

Tekst : Geroen Vansteenbrugge

Foto’s : Danny Van Tricht

©2011 TrappistBier Beleven


Eén reactie op “Geproefd door Geroen : Achel Bruin 8%

  1. Best interessant artikel en mooie foto’s van Danny.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: