4 reacties

De nieuwe “A l’Ange Gardien” Orval

Na bijna 2 jaar van bouwen en verbouwen is de abdij-taverne van Orval deze zomer opnieuw geopend. De originele voorgevel is blijven staan wegens beschermd maar erachter en ernaast is een nieuw multifunctioneel complex verschenen in de stijl van de abdij. Veel beige kleuren dus die het geheel een rustgevende uitstraling geven. Die rust is relatief want er is vooreerst natuurlijk de nieuwe taverne. De terrassen liggen op verschillende niveaus, vanop het hoogste terras heb je een prachtig zicht over de abdij en omgeving.

Verschillende vergaderzalen (met originele namen als “Cum Laude” en “Wenceslas”) bieden de mogelijkheid om groepen te ontvangen of conferenties te organiseren. Op de hoogste verdieping is er ruimte voor tentoonstellingen.

In de taverne is een uitgebreid aanbod aan streekprodukten en natuurlijk TrappistBier van Orval. Dit is ook de enige plaats ter wereld waar je de Petit Orval van’t vat kan degusteren. TrappistBier Beleven nam de proef op de som !

De “Petit Orval” a la pression wordt geschonken in speciaal daarvoor gemaakte glazen : op de achterkant staan de twee engelenhandjes, symbool van de nieuwe ‘a l’Ange Gardien”. Een mooie schuimkraag en een fruitig aroma brengen ons al een stukje in die engelenhemel. Een eerste slok prikkelt de tong maar pas bij het doorslikken geeft de “Petit” zijn geheim prijs : een erg kruidige smaaksensatie beroert onze smaakpapillen, een vleugje lavendel haalt de bovenhand. Weinig alcohol maar toch een stevige body die een ritje naar Orval zeker de moeite maakt !

Deze slideshow vereist JavaScript.

U kan de foto’s ook in groot formaat bekijken op : A l’Ange Gardien Orval in 25 fotos

A ‘lAnge Gardien

www.alangegardien.be

B-6823 Villers-devant-Orval

©2011 TrappistBier Beleven

4 reacties op “De nieuwe “A l’Ange Gardien” Orval

  1. Dat hebben ze daar verstandig aangepakt ,ziet er goed uit

  2. Klopt het dat recent het recept van Petit Orval is veranderd? oa het alcohol zou gestegen zijn naar 4.5%

  3. […] vanaf nu op http://www.orval.be (volg de link brouwerij>opendeurdagen). Ook een unieke kans om de nieuwe l’Ange Gardien te gaan bezoeken en een “petit Orval” te degusteren ! Tot ziens in de brouwerij […]

  4. […] dacht weer eens iets unieks te schrijven… Danny Van Tricht was me […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: