1 reactie

La Trappe Bockbier

Bockbier is een vrij onbekende bierstijl in Belgie. In Nederland daarentegen is Bockbier het seizoensbier bij uitstek, getuige de jaarlijkse Beste Bockbier-verkiezing . Bockbier moet een stamwortgehalte hebben van tenminste 15,5 Plato en is meestal robijnrood met een moutige, caramelachtige smaak. Wordt enkel gebrouwen van oktober tot en met februari.

Het La Trappe Bockbier is het enige Trappisten Bockbier ter wereld en kaapte vorig jaar nog de prijs weg van beste Bockbier van Nederland op bovengenoemde verkiezing ! Ook dit jaar is er weer een “bokje” uit de ketels gestroomd van brouwerij De Koningshoeven. En vanaf nu dus verkrijgbaar bij de betere drankhandelaars en cafés.

Een tip : geef het La Trappe Bockbier een tijdje de kans om te rijpen. Ik had het voorrecht om in de brouwerij een proeverij mee te maken van verschillende jaargangen en het viel op dat de belegen versies een mooie evolutie op de fles hadden doorgemaakt. Zelfs het meer dan 20 jaar oude flesje had nog een  fantastisch goed biertje in petto !

©2011 TrappistBier Beleven

Advertentie

Eén reactie op “La Trappe Bockbier

  1. Weer wat bijugeleerd.Altijd zeer interessante items hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: