3 reacties

Trappistenlunch in De Bistronoom

Een Trappistenlunch in het beste bierrestaurant ter wereld, klinkt jullie dat ook als muziek in de oren ? Wij lieten ons in elk geval verleiden en staken onze voeten onder tafel in De Bistronoom, het restaurant van Stefanie & Christophe dat als een komeet omhoog geschoten is in de culinaire wereld, niet in het minst in de bierwereld. Laat de potten maar rammelen en de glazen klinken, wij zijn er klaar voor !

Na een vriendelijk welkom vleien wij ons aan het tafeltje aan de venster mét zicht op de jachthaven van Oostende. Een flauw najaarszonnetje priemt door de ruiten en Christophe schenkt ons een 5 jaar oude Cinq Cents, een witte Chimay dus maar op 75 centiliter fles. Nu heb ik het niet zo hoog op met belegen witte Chimay (in 33cl flesjes dan) maar met wat we hier smaken moet ik mijn theorie bijstellen : lekker gecarameliseerd en geen spoor van oxidatie te ontwaren. De broodjes die op tafel komen zijn gebakken met respectievelijk Orval, Westmalle Tripel en Rochefort 10.  Al vlug serveert de gastheer ons het voorgerecht in een drieluik : een garnalenbisque van Cinq Cents, flan van garnalen en tomatencoulis met blonde Westvleteren en een tartaar van in Witte Trappist (La Trappe) gemarineerde kabeljauw met een schuimpje van Lambik De Cam. De begeleidende 5 jaar oude witte Chimay maakt dit trio tot een hemelse ervaring !

Chef-kok Stefanie is ondertussen met de kleine Lucka even gedag komen zeggen maar duikt spoedig terug tussen de kookpotten voor het hoofdgerecht. En ook dat brengt ons in hemelse vervoering : bosduif en kreeft met cantarellen, gebakken petatjes, een sausje van Rodenbach Caractère Rouge (!) en een schuimpje van Westmalle Tripel. Als begeleidend biertje wordt een La Trappe Isid’or geschonken. Wijlen meesterbrouwer-broeder Isidor van La Trappe moest dit ooit nog meegemaakt hebben !

Om de laatste gaatjes te vullen krijgen we een coulis van cocos, mango (beiden met Mongoozo bier),basilicum en chocoladeijs met Gijanduja en Westvleteren 12. Een anderhalfjaar oude Orval maakt dit dessert tot een culinaire ervaring zonder weerga !

Dit is TrappistBier Beleven op hoog niveau. We zijn er ondertussen ook van overtuigd dat ze de titel van beste bierrestaurant ter wereld niet gestolen hebben. Voor de betere bierkeuken moet je in de Bistronoom zijn ! Proficiat Stefanie en Christophe !

De Bistronoom Vindictivelaan 22  8400 Oostende

www.debistronoom.be

Alle dagen open van 11h30 tot 14h30 en van 18h00 tot 21h30

Dinsdag en woensdag gesloten

©2011 TrappistBier Beleven

3 reacties op “Trappistenlunch in De Bistronoom

  1. Heerlijk!!!

  2. Het ziet er allemaal picco bello uit.Een streling voor oog en smaakpapillen

  3. Wat een Menu. Vader Abt heeft zich weeral in de watten laten leggen, amaai !
    Wie dit ook leest moet zeker niet twijfelen, ik ken niemand die zich een bezoek aan dit
    topbierrestaurant heeft beklaagd integendeel . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: