8 reacties

De Westvleteren gekte

Donderdag 3 november 2011 zal de boeken ingaan als de meest memorabele dag in de geschiedenis van het Trappistbier, misschien zelfs in de geschiedenis van het bier in het algemeen. Een nooit geziene toeloop naar de Colruyt om een paar flesjes Westvleteren XII én twee proefglaasjes, geen enkele brouwerij heeft het ooit klaargekregen. Als u dit leest is de voorraad van 93000 six(tus)-packs waarschijnlijk al uitverkocht. Op veilingsites worden nu al woekerprijzen gevraagd voor de bouwstenen: schande voor wie het aanbiedt, waanzin voor degene die er zoveel voor betaald aan malafide personen.

Wat de rush om Westvleteren vandaag allemaal teweeg bracht kan je op volgende websites bekijken :

Colruyt overrompeld door Westvleteren  (De Standaard)

Westvleteren zorgt voor lange rijen (Knack)

Westvleteren XII vliegt de rekken uit  (De Tijd)

Colruyt Hoogstraten 8h30 (foto Thomas de Clerck)

 ©2011 TrappistBier Beleven

Advertentie

8 reacties op “De Westvleteren gekte

 1. Colruyt probeert een lijst bij te houden waar je nog terecht kunt voor Westvleteren :

  Klik om toegang te krijgen tot westvleteren_201111031500_nl.pdf

 2. […] su ebay) il proprio, prezioso, unico, pacco di Westveleteren 12. C’è chi ha parlato di “giorno più memorabile nella storia della birra trappista, e forse nella storia della birra in gener…”, di un avvenimento senza precedenti, di un evento imperdibile e auspicabilmente ripetibile. […]

 3. ’t Was al moeilijk om een bon te bemachtigen en nog moeilijker om aan flesjes te geraken vooral in Vlaanderen. Waarom zo weinig plaatsen in Vlaanderen? Ik ga ook zo’n actie lanceren voor de renovatie van mijn huis.

 4. Als het op die manier moet gebeuren, is voor mij de lol eraf.

 5. Ook vanuit Nederland was er interesse voor deze bouwstenen!!!

  Al eerder een zoektocht ondernomen om De Standaard ergens te vinden en deze uiteindelijk op een station kunnen reserveren. Was maar goed ook, want de bescheiden voorraad kranten waren al heel snel uitverkocht, maar gelukkig had ik 2 kranten kunnen bemachtigen. Uit voorzorg had een maat hetzelfde elders gedaan, dus hadden we elk 2 bonnen, alleen konden we niet op 3-11 naar Belgie. Toen de eerste verhalen kwamen, begonnen we toch te twijfelen of het ons zou lukken. Na de lijst van Colruyt te hebben geraadpleegd en een aantal vestigingen te hebben gebeld, toch de volgende dag vroeg vertrokken naar Lommer, met Neerpelt als reserve.

  Wat bleek, geen enkele drukte meer, geen geduw en getrek, maar rustig onze bonnen kunnen inwisselen. Wel teleurgestelde gezichten gezien, want de bouwstenen werden niet zonder bon verkocht. Ook 1 bouwsteen per keer, dus nogmaals door de winkel en langs de kassa maar nu ook nog met wat ander lekker gerstenat!!!

  Op naar Westmalle om nog een bak Westmalle Extra te scoren. Nadat ook dat was gelukt en op het terras van het Trappisten Cafe in de zon even bijkomen en genieten van heerlijke Westmalle en een boterham met trappistenkaas.

  Wat een geluk, elk 2 bouwstenen met Westvleteren 12!!! Nu terug naar Nederland en het bier even laten rusten om op een ander moment weer te kunnen genieten en terug te denken aan een mooie dag.

  Thuis op het internet alle verschillende reacties gelezen, maar vooral met verbazing naar de gevraagde en geboden prijzen op de diverse veiligsite’s. Te gek voor woorden.

  Om af te sluiten met een wijsheid van Vader abt, welke is terug te vinden op deze site: De eerste pint is voor de dorst, de tweede voor de vrolijkheid, de derde leidt tot losbandigheid, de vierde tot dwaasheden.

  Ik denk dat sommige er toch echt meer hebben gedronken …………………

 6. Seems it sold out fast in the north. There’s still some left down south. I just picked some up in Ath and Jemappes. Good luck to the lucky few that get the rest of them. It’s a great beer!

 7. Ondertussen is er al een nieuwe lijst uit.
  Aantal stuks ‘Bouwsteenbox Westvleteren XII’ beschikbaar
  op vrijdag 04/11/2011 om 16.00 u.*

  Klik om toegang te krijgen tot westvleteren_201111041600_nl.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: