In de rubriek “Hét Trappist moment” gaat TrappistBier Beleven op zoek naar de ultieme Trappist ervaring van een BV (Bekende Vlaming) of BN (Bekende Nederlander).
Hét moment van premier Yves Leterme
Een Trappist van West-Vleteren smaakt mij het beste thuis, in de zetel. Als ik eens wat vroeger dan gewoonlijk de werkdag afsluit – het gebeurt niet zo vaak – trakteer ik mezelf graag op een Trappist bij een goed boek. De voorbereiding alleen al is een klein ritueel. Eerst maak ik in de keuken enkele lekkere boterhammen met kaas klaar. Daarna schenk ik voor mezelf een perfecte Trappist uit. Met beide delicatessen trek ik dan naar de woonkamer. Ik kies er de comfortabelste fauteuil en vlei me daar dan in neer. De boterhammen en de Trappist bevinden zich binnen handbereik op de salontafel. Tot slot neem ik een goed boek ter hand. Meer heb ik niet nodig om een werkelijk zalige avond door te brengen en even al de rest te vergeten zonder mij daar schuldig over te voelen. Een extra passage langs de keuken om ‘bij te tanken’ is nooit uitgesloten. Mijn ‘laatavondmenu’ is een kleine aanslag op mijn gezondheid, maar het is een kleine zonde die ik moeilijk kan afzweren. Mocht ik dat al willen…
Met vriendelijke groeten,
Premier Yves Leterme
©2011 TrappistBier Beleven