1 reactie

Rochefort herstelt, renoveert en vernieuwt

Iedere rechtgeaarde Trappistliefhebber werd eind vorig jaar opgeschrikt door de onheilspellende berichten over de brand in de abdij van Rochefort. Voor de brouwerij viel het best mee maar spijtig genoeg ging er een stuk van de oude poortgebouwen en magazijnen in de vlammen op. Nu één jaar later zijn bijna alle sporen van de brand uitgewist, er wordt de laatste hand gelegd aan de restauratie van het monumentale poortgebouw waardoor je vroeger een blik van de brouwerij kon opvangen.

Hoe dicht de brand bij de brouwketels geweest is kan je op onderstaande foto zien genomen vanuit de brouwzaal. Door het venster is de werf duidelijk te zien.

Voor de brand was echter al beslist om nieuwe buro’s en labo’s te bouwen. Er is een volledige nieuwbouw verrezen die naadloos aansluit bij de oude gebouwen vande brouwerij. Brouwingenieur Gumer Santos poseert fier in wat over enkele maanden de nieuwe labo’s moeten worden van de Trappistes Rochefort.

©2011 TrappistBier Beleven

Eén reactie op “Rochefort herstelt, renoveert en vernieuwt

  1. […] alla tradizione, quella vera, arriviamo dai padri trappisti di Notre Dame de St. Remy a Rochefort (che intanto sta ricostrunedo la parte del monastero distrutta dall’incendio dello scorso anno): negli ultimi tre anni i padri cistercensi “regalavano”, in occasione delle festività […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: