4 reacties

Geproefd door Geroen : La Trappe Dubbel 7% 33cl

Geroen Vansteenbrugge  offert zich op om voor TrappistBier Beleven alle Trappist variëteiten te proeven en eigenzinnig te beoordelen. Geroen is de bezieler van de Waregemse Bierfanaten en gastspreker op talrijke bieravonden (zie ook “Trappistenavond organiseren“).

Nu stilaan de winter in het land is –al vallen de temperaturen vrij goed mee- ga ik eens mijn visie geven op de La Trappe Dubbel 33cl, 7 % vol. alc. La Trappe is een Nederlands biermerk en het enige Nederlandse trappistenbier.

Het bier wordt gebrouwen door de Bierbrouwerij De Koningshoeven van de abdij “Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven” in Berkel-Enschot nabij Tilburg in Noord-Brabant. De brouwerij heette vroeger De Schaapskooi. Het klooster hier werd in 1880 gesticht.

La Trappe Dubbel is een authentiek, Trappistenbier van hoge gisting met 7% alc. vol. Donker amberkleur met rode schijn, en een mooie weelderige lichtbeige schuimkraag. Aroma van fruit (sinaasappel en citrus toetsen), met een aardse moutgeur. Beetje gist en kruiden, en wat karamel.

De smaak start zoet en heeft -net als het aroma- die volle aardse mout ruggengraat, fruitige gist notie, lichte kruiden en citrusvruchten. Dit bier heeft de nodige body mee, maar loopt toch zacht naar binnen. Zeker een goede dubbel.

Alvast prettige eindejaarsfeesten: Santé, én een gezond 2012 maak regelmatig tijd om te genieten van een goed biertje en vooral om een TrappistBier te Beleven !

Ps: De trappistbieren van La Trappe zijn bij ons in Vlaanderen iets méér verkocht dan in Nederland waar hij gebrouwen wordt.

Tekst : Geroen Vansteenbrugge

Foto’s : Danny van Tricht

©2011 TrappistBier Beleven


4 reacties op “Geproefd door Geroen : La Trappe Dubbel 7% 33cl

  1. Omdat ik weet niet goed weet waar ik de vraag anders kwijt moet, plaats ik deze maar hier. Wat is nu de beste manier om trappistbier te bewaren voor het drinken. Trappistenbieren moeten worden geschonken op een temperatuur tussen de 8 en 14 graden. In mijn koelkast is het echter kouder en in mijn woonkamer (trapkast) doorgaans warmer. Is het dan de manier om vlak voor het drinken het bier wat te koelen in de koelkast? Of is een betere manier om het bier in de koelkast te bewaren en het er even voor het drinken vast uit te halen. Alvast bedankt voor de reacties.

  2. Patrick

    Heb er niet direkt een antwoord op klaar maar heb de vraag ook gesteld op de Facebook pagina van TrappistBier Beleven : https://www.facebook.com/pages/TrappistBier-Beleven/238644406198894

  3. Dank, ik zal de reacties in de gaten houden. Waar ik wel benieuwd naar ben; hoe drinkt u de de trappist op de juiste temperatuur?

  4. Patrich

    Een Tripel staat bij mij in de ijskast … in de zomer een donker bier ook … In de winter gewoon in de koele berging … Het is vooral een kwestie van wat te experimenteren en de temperatuur te vinden waarbij u het bier lekker vindt. De temperatuur op de flesjes zijn een (goede) richtlijn maar staar er u vooral niet op blind !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: