3 reacties

Trappist Café in de kijker : De Stroopop Halle-Zoersel

Een “Stroopop” is een strooien prop die in oude boerderijen tussen de dakpannen gestoken werd om de laatste gaatjes te dichten. In zo een oude boerderij in de bossen van Halle-Zoersel is sinds geruime tijd stamirant de Stroopop gevestigd. Die bossen zijn trouwens een paradijs voor wandelaars met een knooppuntennetwerk dat op het erf van de Stroopop passeert. En dan kan je moeilijk weerstaan aan de lokroep van deze charmante zaak. Patron Marc Winant zwaait er de scepter en is een wandelende bierencyclopedie. Het aanbod van TrappistBieren is er overweldigend : bv La Trappe Quad Oak Aged, Cuvée Rochefort 8, Achel Extra Bruin en Blond, etc… Doorlopend is er Westmalle Dubbel en Chimay Triple van’t vat. De bierlijst bevat daarnast nog een 100-tal streekbiertjes … De inwendige mens kan er lekker verwend worden, probeer eens het huisbereide stoofvlees met Westmalle Dubbel.  De ultieme tip is de filet mignon die wegsmelt op de tong, natuurlijk vergezeld van een lekkere Trappist.  En om de laatste gaatjes te dichten wenkt er nog wel een lekker dessertje !

Stamirant De Stroopop

Liefkenshoek 151 2980 Halle-Zoersel (AN)

Website: Stroopop

Elke dag open vanaf  11h.  Maandag en dinsdag gesloten

©2012 TrappistBier Beleven

Advertentie

3 reacties op “Trappist Café in de kijker : De Stroopop Halle-Zoersel

  1. Ik ben er al verschillende keren voorbij gewandeld maar nog nooit binnen geweest dat maazk ik de volgende keer goed door een dag rte kiezen da

  2. Beste,
    Op de foto met al de flesjes staat links een flesje Westmalle. Welke soort is dat ? Ik zie rechts een dubbele en een tripel staan.
    Mvg,
    trappistman Guy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: