3 reacties

Trappist wandelingen in Hamont Achel

De Dienst Toerisme van Hamont-Achel heeft  een wandelkaart uitgebracht met 7 Trappist-wandelingen door en rond de gemeente. Van op verschillende startplaatsen kan men de mooiste plekjes uit de omgeving ontdekken, alle wandelingen hebben de naam van een Trappistbier.

TrappistBier Beleven trekt zijn stoute wandelschoenen aan en gaat op verkenning. Aan de Trappistenabdij van Achel vertrekken 2 wandelingen : de “Achelse Kluis” en de “La Trappe” wandelingen. Wij kiezen voor de La Trappe wandeling. Vlak tegenover de kloosterpoort steken we al onmiddellijk de Belgisch-Nederlandse grens over en kruisen de Sint Benedictus laan. Vrij spoedig verandert het landschap in een aantrekkelijke mix van heide, vennetjes en loof – en naaldbossen. Dit zijn de Leenderse bossen en heide op zijn mooist. Nu eens zandwegen, dan weer asfaltbaantjes (het fietsknooppuntennetwerk is hier ook prominent aanwezig) wisselen elkaar af, regelmatig komen we een hut tegen waar men kan uitrusten op picknicken. Alom tegenwoordig zijn de sporen van reebokken en everzwijnen. Inderdaad, realiseer u dat hier een grote familie everzwijnen u vanuit de bossen discreet begluurt !

De La Trappe wandeling is 7,3km lang en bij onze terugkeer in de Achelse Kluis staat er een heerlijke Trappist op ons te wachten. Santé !

De 7 wandelingen variëren van 7 tot 11km en zijn in beide richtingen bewegwijzerd met 6-hoekige bordjes met de naam van de wandeling erop. De kaart is erg duidelijk waardoor verloren lopen praktisch onmogelijk is. Honden zijn welkom aan de leiband. De wandelkaart is te koop bij de Dienst Toerisme van de stad Hamont-Achel en in het kloosterwinkeltje van de abdij (kostprijs 5€). Een boekje met informatie over de horeca gelegen langs de routes krijg je er als extraatje bij.

©2012 TrappistBier Beleven

Advertentie

3 reacties op “Trappist wandelingen in Hamont Achel

  1. Dank je voor de leuk tip, ik ga die wandelingen zeker eens doen

  2. Dat sla ik op..ga de wandelingen zeker een keertje doen

  3. Eén Nederlander, drie Walen en drie Vlamingen. Het begin van een flauwe mop? Nee, het zijn de enige echte trappistenbieren ter wereld. En naast eeuwige roem hebben ze nu ook elk een eigen wandelroute in Hamont-Achel.
    In november 2011 werden deze zeven wandelroutes officieel ingehuldigd. Ze zijn allen bewegwijzerd en doorkruisen het groene Achel en het stedelijke Hamont, kies je favoriete trappist en verken zo de wandelroute, maar vergeet zeker niet even halt te houden bij één van de uitnodigende terrasjes van onze horecazaken, en proef hier een lekkere trappist of een heerlijk streekgerechtje, de hemel was nog nooit zo dichtbij….
    Meer info op http://www.hamont-achel.be en klik door naar trappistenwandelroutes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: