2 reacties

Geproefd door Geroen : Westvleteren Blond 5,8% 33cl

Geroen Vansteenbrugge  offert zich op om voor TrappistBier Beleven alle Trappist variëteiten te proeven en eigenzinnig te beoordelen. Geroen is de bezieler van de Waregemse Bierfanaten en gastspreker op talrijke bieravonden (zie ook “Trappistenavond organiseren“).

Nu we af en toe reeds een lentedag kunnen meepikken is de tijd rijp voor één van mijn voorkeur trappisten. Bij de trappisten hebben we 4 lichtere blondjes: Achel 5 (enkel ter plaatse v/h vat), Chimay dorée (ook bekend als Spéciale Poteaupré), de Westmalle Extra en de Westvleteren blond. Ik moet objectief blijven maar van die 4 kies ik vandaag de Westvleteren blond, trappistbier met 5,8% vol. alc.

Een krachtig moutig, fris fruitige smaak, gebrouwen in de Sint Sixtus abdij. Dit noem ik een mooi voorbeeld van brouwkunst: een goed dorstlessend maar tegelijk licht degustatiebiermet een aangenaam hoppige toets. Voor mij ik val wellicht in herhaling hoeft een bier niet zo sterk te zijn om te scoren ! Met deze kan je mij altijd een groot plezier doen. Beetje wazig van uitzicht Belgisch blond bier, tussen en gouden kleur, met een zachte en pluizige witte stabiele schuimkraag. Onze neus merkt bananen, hop, gist en een ietsiepietsie kruidnagel op. Ook in de smaken treffen we die banaan en een hint van koriander, zeer soepele en zeer drinkbaar, kruidig en gist afwerking, met een bijzonder goede hopbitterheid. Mooie body en ook een droog met bitter einde. Volgens mij zeer soepel en zeer drinkbaar kortom ikzelf zweer bij dit “groot” bier van Westvleteren.

Ook al twijfelen de weergoden  met de aprilse grilletjes in de buurt, bij mij zijn er géén twijfels van de aperitiefkeuze: ik hou het deze keer bij Westvleteren Blond: Santé !

Tekst : Geroen Vansteenbrugge

Foto’s : Danny van Tricht

©2012 TrappistBier Beleven


Advertentie

2 reacties op “Geproefd door Geroen : Westvleteren Blond 5,8% 33cl

  1. Dat heezft Geroen mooi uit de doeken gedaan

  2. Een van de betere trappisten. Velen zullen niet voor deze minder sterke blonde kiezen, maar dat is hun fout. Kies nu op een warme lente- of zomerdag eens voor een Westvleteren Blond ipv een witbiertje of een pils. De reden: Net zo verfrissend, maar veeeeeel meer smaakbeleving. En dat zonder het risico snel dronken te worden. The best of both worlds?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: