2 reacties

La Ferme des 4 Saisons Chimay

Niets is leuker dan af en toe van de platgetreden paden af te wijken … Wie de Abbeye de Scourmont in Chimay bezoekt komt meestal niet verder dan de Auberge de Poteaupré. Vlakbij de abdij is echter nog een leuke zaak waar alle Chimay produkten verkrijgbaar zijn : La Ferme de 4 Saisons

Als je van de richting Chimay naar de abdij wil moet je rechts af, op hetzelfde kruispuntje linksaf kan je wat weggestoken in de velden de “4 Saisons” vinden. Bij de ingang staan alle Chimay produkten en héél wat produkten “du terroir” te lonken vanuit een vitrinekast. Onmiddellijk valt de sterke lichtinval op die de zaak een zomerse aanblik geeft, niet in het minste in de grote veranda. Wij vleien ons neer aan een fleurig tafeltje en laten een Chimay Triple van’t vat tot ons komen als aperitief. De menukaart is vrij uitgebreid met heel wat gerechten bereid met Chimay bieren. Onze keuze valt op een zeetong met krielaardappeltjes en groentjes, mijn tafelgezelschap kiest voor de Vol-au-vent met frietjes. Vergezeld van een Chimay Blanche blijkt dit een goede keuze. 

Ondertussen hebben we ook al een babbeltje geslagen met de chef-kok die in de open keuken er op staat enkel met verse produkten te werken. Als dessert komt er nog een “Dame Blanche” met warme chocoladesaus op de tafel. En zelfs de rekening valt mee : erg democratische prijzen voor een voortreffelijke lunch ! En mocht je per toevel toch begeesterd geraken door de lekkere Chimay Trappisten, je kan in de Gîte des 4 Saisons ook voor een prikje blijven overnachten !

Deze slideshow vereist JavaScript.

La Ferme des 4 Saisons, Rue de Scourmont 8, 6464 Bourles (Chimay)

Websites :

La Ferme des 4 Saisons

Gîte des 4 Saisons

Advertentie

2 reacties op “La Ferme des 4 Saisons Chimay

  1. Weer een heel knappe reportage met heel goede tips.
    Bedankt

  2. da’s een gouden tip, bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: