5 reacties

La Trappe Quadruppel Oak Aged … het verhaal

In 2009 zijn ze in de brouwerij van de Koningshoeven (La Trappe)  begonnen met het laten rijpen van  Quadrupel op houten vaten. Dit bier krijgt een jaar lang de tijd om een fantastische en unieke smaakevolutie te ondergaan. Het amberkleurige Quadrupel heeft van zichzelf al een warme en goed gebalanceerde smaak. Echter door het bier een extra lagering van een jaar te laten ondergaan op houten vaten, krijgt het een nog vollere, unieke en uitgesproken smaak.  Hieronder een fiere brouwmeester Lodewijk Swinkels op de eerste geleverde vaten.

Ondertussen zijn we 2012 en is BATCH11 alweer afgevuld op flessen. Er zijn onderling nogal wat verschillen in de verschillende batchnummers, het bier heeft namelijk gerijpt op verschillende soorten vaten (nieuwe eiken en acasia vaten  maar ook gebruikte vaten van onder andere Porto en wijn). Om de verschillen per batch in detail te zien heeft brouwerij Koningshoeven een aparte webpagina gemaakt : La Trappe Quadrupel Oak Aged.

Bekijk ook het eerdere artikel :  La Trappe OA

©2012 TrappistBier Beleven

5 reacties op “La Trappe Quadruppel Oak Aged … het verhaal

  1. Ik vind het stuk voor stuk mooie bieren op een enkele batch na (batch 8 was het volgens mij die smaakte wat mij betreft te veel naar asbak!). Ook leuk dat je op de website kan achterhalen welk soort vat(en) er is gebruikt voor jouw flesje. Alleen de prijs vind ik zwaar overdreven. Ik geef graag wat extra uit voor een kwaliteitsproduct, maar kwaliteit hoeft toch niet altijd gelijk de hoofdprijs te kosten? Maar al met al… Een lekker, bijzonder bier

  2. De bieren die ik in deze range gedronken heb zijn stuk voor stuk erg mooi. Jammer is het dat de flessen in Nederland alleen bij de kloosterwinkel in Berkel-Enschot verkrijgbaar zijn. In Belgie zijn de flessen wel bij een aantal drankenhandels te verkrijgen. Ik hoop dat ze ook in Nederland binnenkort op meerdere adressen te koop zijn.

  3. Zullen we dus eens een keertje moeten proeven

  4. […] Porto): per chi volesse conoscere i particolari di ciascuno delle 11 attuali batch (ce lo segnala Danny van Tricht), basta consultare l’accuratissima pagina dedicata nel sito web del monastero olandese. […]

  5. […] La Trappe Quadrupel Oak Aged programma van de Koningshoeven is een schot in de roos. TrappistBier Beleven was er als de kippen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: