2 reacties

De 4 seizoenen van het Belgisch bier

Een boek waarin 100 bieren geklasseerd worden volgens de 4 seizoenen, het is een originele benadering die echter erg subjectief is. Want was is de definitie van een winter – of zomerbier ? Maar die discussie willen we hier niet aangaan. Het bierboek van Sven Gatz, directeur van de Unie van Belgische Brouwers, is een mooi kijkboek geworden waarin ook de 6 ons zo geliefde  Belgische Trappisten een plaatsje gekregen hebben, ééntje per brouwerij. Bij de lentebieren vinden we de Achel Blond en de Westmalle Tripel. In de zomer blijven we op onze honger zitten, géén enkele “zomertrappist“, in de herfst maken Chimay Triple en Orval hun opwachting. En voor de donkere en koude wintermaanden worden een Rochefort 8 en een Westvleteren 12 geadviseerd. Bij elk beschreven bier staat een kort woordje uitleg (historiek, smaak, foodpairing, etc…) en een paar foto’s. Aparte hoofdstukken over de brouwmethodes en gistingswijzen leveren een meerwaarde aan dit bierboek.

De vier seizoenen van het Belgisch bier
Sven Gatz
Uitgeverij Van Halewyck
ISBN 978-94-6131-098-9
175 pagina’s
€ 19,95

©2012 TrappistBier Beleven

2 reacties op “De 4 seizoenen van het Belgisch bier

  1. en welke winkel kan je het boek kopen? xx

  2. In de betere boekhandel !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: